h

Nieuws uit 2009

29 december 2009

Minister van der Laan bij de Bruggenbouwers

Minister Eberhard van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie zal de eerstvolgende bijeenkomst van de Bruggenbouwers bijwonen. Deze avond zal worden gehouden op woensdag 20 januari. De vraag van deze avond zal zijn: “Waarom keren de burgers zich af van de politiek en wat is daar aan te doen?” Hij zal een korte inleiding houden over deze vragen. De a.s. gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 zijn de aanleiding voor dit thema.

Lees verder
29 december 2009

De oppositie heeft weer gelijk gekregen!

In juni heeft de oppositie (SP, CDA en GroenLinks) geprotesteerd tegen het aan nemen van het bestemmingsplan Haarwijk Zuid. Volgens ons was het een slecht voorbereid bestemmingsplan en was er helemaal geen rekening gehouden (zoals gewoonlijk) met de mening van de bewoners.

Lees verder
28 december 2009

Nieuwjaarsreceptie Gemeente en Poort6

Op 4 januari 2010 zal de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gorinchem worden gehouden. Een nieuwjaarsreceptie die wederom samen met Poort6 wordt georganiseerd en gehouden wordt in het stadhuis van Gorinchem.

Lees verder
27 december 2009

Weekbrief 52 van de fractie over week 21 tm 27 december 2009

Eerste kerstdag, tweede kerstdag, de zondag na kerst en dan krijgen we straks ook nog nieuwjaarsdag. Ikzelf heb wel wat met die dagen. Je kan er namelijk van alles mee. Gezellig met vrienden of familie doorbrengen, maar ook ongegeneerd een beetje aanrommelen in en rondom huis. En er zijn zoveel dingen die je niet hoeft te doen, boodschappen kan in ieder geval niet. En op tweede kerstdag na zijn alle winkels ook gesloten. Heerlijk! Op zulk soort dagen laat ik het nieuws dan ook zoveel mogelijk aan me voorbij gaan, dat probeer ik althans.

Lees verder
23 december 2009

Gemeenten moeten betalen voor lokale omroep

Dat is de kop boven een artikel geschreven door Peter Donk-Hoeflaak in de Internetkrant voor Zuid Holland Zuid.
Daar zijn we dan lekker mee. In Gorinchem hebben we geen lokale omroep, willen we mogelijk ook helemaal niet, maar wel betalen.
.
Nu kunnen we allemaal wel zeggen en schrijven " het is de gemeente die moet betalen", maar lezers, die gemeente, zijn we natuurlijk zelf en de financien staan al behoorlijk onder druk. Daarnaast moet iedere euro die betaald wordt aan de lokale omroep ergens anders vandaar komen.

Lees verder
21 december 2009

Weekbrief 51 van 14 tm 20 december 2009

Heerlijk sneeuw!
Mijn jongste riep bij de eerste sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelden, Mam het is kerstmis!
Dat zou dan een vroege kerst zijn...maar sneeuw geeft mij altijd wel een warm en saamhorigheidsgevoel.
Ik weet het is altijd maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Als dak en thuisloze zou ik mij waarschijnlijk anders voelen...
Maar ook als oudere die afhankelijk is van een taxi om een warme maaltijd te kunnen nuttigen in een verzorgingshuis.

Lees verder

Pagina's

U bent hier