h

Weekbrief 52 van de fractie over week 21 tm 27 december 2009

27 december 2009

Weekbrief 52 van de fractie over week 21 tm 27 december 2009

Eerste kerstdag, tweede kerstdag, de zondag na kerst en dan krijgen we straks ook nog nieuwjaarsdag. Ikzelf heb wel wat met die dagen. Je kan er namelijk van alles mee. Gezellig met vrienden of familie doorbrengen, maar ook ongegeneerd een beetje aanrommelen in en rondom huis. En er zijn zoveel dingen die je niet hoeft te doen, boodschappen kan in ieder geval niet. En op tweede kerstdag na zijn alle winkels ook gesloten. Heerlijk! Op zulk soort dagen laat ik het nieuws dan ook zoveel mogelijk aan me voorbij gaan, dat probeer ik althans.

In de aanloop naar kerst vind ik het mooi om te zien hoe het de mensen in het glazen huis vergaat en wat mensen allemaal doen om geld op te halen. Ook Gorinchem deed mee. De saamhorigheid bij de verenigingen, collega’s enz. die samen hun best doen om geld te verzamelen, de kinderen die sneeuwruimen, of gewoon alle andere mensen die een plaatje aanvragen, vind ik altijd erg mooi naar kerst toe. En dan kan je natuurlijk altijd overal kanttekeningen bij zetten, eigen hoofd op televisie voor een keer kan ook een reden zijn en je hoeft er niets voor te kunnen en nauwelijks wat voor te doen. Maar laat mij die ene keer per jaar even genieten van deze kerstgedachte bij zoveel mensen: denken aan het welbevinden van een ander. En dan merk je hoe in de loop van de jaren dit een nieuwe traditie is geworden bij velen in Nederland. En dat mensen te inspireren zijn om met elkaar te denken aan elkaar.

Als we die gedachte met zijn allen nu even wat langer vasthouden dan alleen die ene week voor kerst.
En dan nu de aankomende dagen overleven met al dat vroegtijdige vuurwerk. Dat zorgt bij mij in ieder geval voor een groot gevoel van vreugde als het nieuwe jaar weer echt begonnen is, geen geknal voor, achter of onder je voeten meer.

Nanine van Dalen

Nanine van Dalen

U bent hier