h

Nieuws van de afdeling

29 januari 2023

de holocaust-herdenking

Foto: Maarten

Opdat we niet vergeten. De fractie en afdeling legde vandaag bloemen bij de holocaust-herdenking.

Lees verder
28 januari 2023

Onderhoud van de Spijksedijk en de Linie

Foto: SP

Onze fractie is bezorgd over de staat van diverse wegen in Gorinchem, bijvoorbeeld die van het fietspad bij de ‘Spijksedijk’ en de weg ‘de Linie’. Huidig fractievoorzitter Aron Foppen heeft daarom afgelopen raadsvergadering mondelinge vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. Zijn spreektekst en de vragen zijn hieronder te lezen.

Lees verder
28 januari 2023

Afscheid Tom van der Meijden (D66) en terugkeer Wendy Alba Heijdenrijk (D66)

Foto: Aron Foppen

Afgelopen raadsvergadering nam Tom van der Meijden (D66) afscheid van de gemeenteraad en keerde hij terug in zijn oorspronkelijk functie als fractie-assistent. Wendy Alba Heijdenrijk (D66) keert terug in haar functie als raadslid. Namens onze fractie heeft Tom het boek ‘De winst van eerlijk delen’ van Lilian Marijnissen cadeau gekregen. Wij wensen Tom en Wendy veel succes toe aankomende periode.

Lees verder
20 januari 2023

De impact van wateroverlast door klimaatverandering op woningbouwplannen

Foto: SP gorinchem

Afgelopen week was er sprake van een zeer hoge waterstand in de Linge. Dit door de forse neerslag die was gevallen. Weersextremen komen door klimaatverandering steeds vaker voor. Logischerwijs betekent dit dat het vaker voor zal komen dat grote hoeveelheden neerslag in een korte periode valt en de kans op wateroverlast dus toeneemt. In Leerdam was de hoogte van het water deze keer zelfs ‘op het randje’*.

Lees verder
10 januari 2023

De verkeersveiligheid van de rotonde aan de Griendweg en de Spijksesteeg

Foto: SP

De rotonde aan de Griendweg en de Spijksesteeg staat inmiddels als ‘berucht’* bekend. In De Stad Gorinchem* wordt in de maand december maar liefst drie keer melding gemaakt van een ongeval op de rotonde aan de Griendweg en de Spijksesteeg. Ook eerder hebben er op deze rotonde al diverse ongelukken plaatsgevonden.

Lees verder
30 december 2022

Eindejaarsboodschap

Foto: SP

Dit jaar was voor onze lokale fractie en afdeling erg belangrijk. In deze eindejaarsboodschap blikt onze fractievoorzitter terug op 2022 en kijken we vooruit op aankomend jaar.

Lees verder

Pagina's

U bent hier