h

Nieuws uit 2011

18 december 2011

Gorinchem gaat groeien, of toch niet?

Dat was de discussie in de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Er komt over een tijdje een nieuwe woonvisie dus de vraag is: waar gaan we huizen bouwen en wat voor soort huizen. Omdat de laatste woonvisie aan de uiterste houdbaarheidsdatum zat en er nogal wat veranderd is sinds deze gemaakt is, is het de hoogste tijd voor een nieuwe jarenlang vond alleen de SP fractie dit, nu is de hele raad het hierover eens.

Lees verder
12 december 2011

Wij waren er bij in Den Bosch!

De afdeling Gorinchem was met zeven leden op de manifestatie 'Armoede werkt niet' in Den Bosch. Meer dan 6000 anderen waren daar met ons. Veel SP jasjes en truien, veel FNV en ABVA/KABO hesjes en veel te weinig PvdA jasjes. Vandaag las ik in de Volkskrant dat 'er voornamelijk slechtgeklede mensen waren die solidariteit eisten met zichzelf'. . . en dat noemt zich een linkse krant.

Lees verder
4 december 2011

Sinterklaas en armoede werkt niet

De feestmaand December is weer begonnen. Morgen wordt in vele huishoudens weer pakjes avond gevierd. Of sommige doen het dit weekend zoals ik zelf met mijn vriendin en vrienden. Wat ik nog steeds jammer vind is dat dit feest nog steeds een feest van de commercie is en niet het gezellige samenzijn. Mijn vrienden en ik pakken het creatiever aan. We spreken een budget af en moeten binnen dat bedrag iets origineels bedenken. Zo houd je de kosten laag en heb je toch een leuke avond.

Lees verder
27 november 2011

VVD wethouder zit niet met minder intercitytreinen

Op vragen van fractievoorzitter SP Eva Dansen antwoordde wethouder van der Torren (VVD) dat zij het geen probleem vindt dat er minder intercitytreinen in Dordrecht gaan stoppen.

Lees verder
20 november 2011

weekbrief van de fractie

Deze week was het rustig in de politiek in Gorinchem (volgens mij was iedereen ook wel even aan een rustige week toe na de drukke begrotingsraadtijd).

Lees verder
18 november 2011

We zijn toch niet gek. Een verslag.

Onder leiding van SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt discussieerden donderdagavond Gorinchemers in De Heul over de Griekse schuldencrisis en de oplossingen die de SP kan en moet bieden. Na een discussie van zo'n twee uur over deze complexe zaak was die er overigens nog niet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier