h

Wij waren er bij in Den Bosch!

12 december 2011

Wij waren er bij in Den Bosch!

De afdeling Gorinchem was met zeven leden op de manifestatie 'Armoede werkt niet' in Den Bosch. Meer dan 6000 anderen waren daar met ons. Veel SP jasjes en truien, veel FNV en ABVA/KABO hesjes en veel te weinig PvdA jasjes. Vandaag las ik in de Volkskrant dat 'er voornamelijk slechtgeklede mensen waren die solidariteit eisten met zichzelf'. . . en dat noemt zich een linkse krant.

Ik vond het zelf een indrukwekkende bijeenkomst waar eigenlijk nog veel meer mensen hadden moeten zijn, jammer dat er niet meer mee waren uit de afdeling. Ik heb wel eens het gevoel dat het steeds moeilijker wordt om mensen de straat op te krijgen en steeds minder mensen solidariteit voelen met elkaar. Zaterdag in Den Bosch kon je in ieder geval zien dat duizenden mensen dat nog wel voelen.

Iedereen was ook gewoon boos, boos op deze regering met hun a-sociale plannen, boos op de staatssecretaris die met enthousiasme kwam vertellen dat we dat toch allemaal verkeerd zagen, het waren 'kansen' die de regering bood, het mocht wat! Een fluitconcert was zijn beloning. Het enige positieve wat ik van zijn inbreng kan zeggen is dat het getuigd van enig lef om het te komen vertellen.

Ik denk zomaar dat het voorlopi niet de laatste keer zal zijn dat we moeten demonstreren tegen deze regering en hun a-sociale plannen, de volgende keer bent u er toch ook bij?

U bent hier