h

Sinterklaas en armoede werkt niet

4 december 2011

Sinterklaas en armoede werkt niet

De feestmaand December is weer begonnen. Morgen wordt in vele huishoudens weer pakjes avond gevierd. Of sommige doen het dit weekend zoals ik zelf met mijn vriendin en vrienden. Wat ik nog steeds jammer vind is dat dit feest nog steeds een feest van de commercie is en niet het gezellige samenzijn. Mijn vrienden en ik pakken het creatiever aan. We spreken een budget af en moeten binnen dat bedrag iets origineels bedenken. Zo houd je de kosten laag en heb je toch een leuke avond.

A.s. Zaterdag 10 december is er net als vorig jaar de manifestatie “Armoede werkt niet”. Dit is een initiatief van de SP en PvdA om de bezuinigingen op mensen met een beperking tegen te gaan, zoals de sociale werkplaatsen en de wajong. Het kabinet heeft het idee dat het goed is voor deze doelgroep om dit werk zoveel mogelijk te beperken. Het zal u niet verbazen dat de SP dit niet vindt. Wij vinden dat deze mensen de bescherming moeten behouden die ze nu hebben. En dat de WSWers die nu goed en nuttig werk doen niet hun baan moeten verliezen. Meer informatie vindt u hier.

Ik hoop dat er veel mensen uit Gorinchem naar deze manifestatie zullen komen, want ook Gorinchem heeft met de 'Avelingen Groep' een hele mooie sociale werkplaats waar vele mensen goed en nuttig werk doen. Onder dat werk valt inpakwerk, montage, groenvoorziening, hout en metaal bewerking en elektro montage. Ook de raadsstukken worden door de mensen van Avelingen Groep verzorgt en bezorgt. Kortom alle reden om dit te behouden. Komt allen op 10 december naar den Bosch.

Fijne week gewenst.
Gerhard Goené.
Fractieassistent

U bent hier