h

VVD wethouder zit niet met minder intercitytreinen

27 november 2011

VVD wethouder zit niet met minder intercitytreinen

Op vragen van fractievoorzitter SP Eva Dansen antwoordde wethouder van der Torren (VVD) dat zij het geen probleem vindt dat er minder intercitytreinen in Dordrecht gaan stoppen.

Ik kan hier alleen maar de conclusie uit trekken dat de wethouder meer met wegen heeft dan met openbaar vervoer. Ik weet uit eigen ervaring. ik reis vier keer per week heen en weer tussen Gorinchem en Barendrecht, dat heel veel reizigers uit de MLL overstappen op de intercity's naar Rotterdam en verder. Voor deze reizigers komen minder intercity's neer op een langere reistijd. De NS drijft op deze manier de reizigers met het openbaar vervoer de auto in en de weg op.

De raadsveregadering had maar één onderwerp 'oplaadpunten voor elctrische auto's' . Omdat dat het enige onderwerp was had elke fractie hier iets over te zeggen, varierend van hoe mooi electrische auto's konden zijn tot dat er ook nog betere oplaadpalen zijn. De fractie van de SP heeft vragen gesteld over het onevenredig hoge bedrag dat (wederom) uitgegeven is aan 'een bureau' dat ingehuurd werd door de gemeente voor 'onderhandelingen'. Daar hebben we blijkbaar geen ambtenaren voor in Gorinchem, het zou mij niets verbazen als we niet minder geld uitgegeven hadden zonder onderhandelen, dan hadden we in ieder geval dat bureau uitgespaard!

met vriendelijke groet,
Eva Dansen

U bent hier