h

Nieuws uit 2007

23 december 2007

Week 51 van de fractie. Van 17 t/m 23 december 2007

Afgelopen week was het voor veel mensen weer de tijd van de kerstboom, kerstkaarten en schaatsen, zo ook bij mij thuis. De boom staat er weer versierd bij, echter mijn jongste is blijven hangen in de sinterklaasliedjes, maar ook die zijn sfeervol, zullen we maar zeggen�

Lees verder
22 december 2007

Uw aandacht voor SP Teevee

Ik wil uw aandacht vragen voor de link aan de rechterkant van deze pagina. Onder de rubriek Diverse Belangrijke Zaken is een link te vinden naar You Tube SP Video's. Daar staan enkele tientallen SP Politiek video's. Als voorbeeld voor u al gedownload en hier te zien de "heldendiscussie" tussen Jan Marijnissen en Hans van Baalen (VVD) n.a.v. opmerkingen van Van Baalen richting Geert Wilders (PVV).

Lees verder
20 december 2007

Jan Pierhagen (VVD) stopt ermee

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 december maakte de voorzitter namens Jan Pierhagen bekend dat hij per direct stopt met zijn raadslidmaatschap. Aan het eind van de vergadering gaf Pierhagen zelf een verklaring. Hierna hielden de fractievoorzitter van de VVD, Trix van der Torren en de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester IJssels een officieel afscheidspraatje.

Lees verder
20 december 2007

Gemeenteraadsvergadering 20 december 2002

Het moest vandaag eigenlijk allemaal snel gebeuren. Vandaar dat bijna iedereen voor zijn/haar inbreng begon met de zin "ik hou het kort". Dit kort houden was vond men noodzakelijk omdat de vergadering om 18.30 uur zou moeten eindigen omdat daarna richting raadsdiner gegaan zou worden. Ja, het raadsdiner waaraan de SP wederom niet meedoet. Uiteindelijk eindigde de vergadering om ca. 19.30 uur. Alles waarschijnlijk aangebrand.

Lees verder
20 december 2007

subsidies ingetrokken / tolhuis voor Syndion

Afgelopen maandag heeft de Tweede Kamer vergaderd over een voorstel van minister Plasterk om alleen gemeenten boven de 90.000 inwoners nog subsidie te verlenen voor kunst en cultuur. Vandaag, donderdag 20 december staat in het AD (ik had de krant getipt) dat het nogal ernstig voor Gorinchem kan worden. In elk geval zullen de bijzondere exposities niet meer kunnen worden gemaakt. Exposities zoals 'Leven uit de koffer'. Dat is doodzonde! Waarom wordt er niet gekeken naar gemeenten die al zoveel doen aan cultuur, zoals Gorinchem?

Lees verder
16 december 2007

weekbrief 50 van de fractie van 10 t/m 16 december 2007

Deze week waren twee dagen in het teken van de politiek. Maandag omdat we dan altijd fractievergadering hebben en zaterdag op de kraam in de binnenstad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier