h

Nieuws uit 2016

20 november 2016

Komt u naar de Landelijke Aftrap van het Nationaal Zorgfonds?

Het is hoog tijd voor het Nationaal ZorgFonds. Om dat te bereiken, bouwen we aan een brede beweging. En daar is jouw hulp hard bij nodig! Op zaterdag 26 november organiseren we de Landelijke Aftrap in Den Haag. Op die dag komen we bij elkaar met alle mensen die hun steentje bij willen dragen aan onze groeiende beweging.

Lees verder
14 november 2016

Begrotingsraad 2017

Wat vindt de SP?
We zijn halverwege de raadsperiode 2014-2018, hoog tijd om de stand van zaken onder de loep te nemen. Fractievoorzitter Nanine van Dalen doet dat bij gelegenheid van de behandeling van de begroting voor 2017 in de raadsvergadering van 10 november jl.
Terugblik “Een aantal jaren geleden stond de gemeente Gorinchem er financieel niet zo rooskleurig bij. Hoge schulden, tegenvallende grondexploitaties en niet genoeg geld gespaard om deze tegenvallers op te pakken” aldus Nanine.

Lees verder
11 juli 2016

Het perspectief van Gorinchem

Halverwege het kalenderjaar kijkt de gemeenteraad om naar het vorige jaar (hoe is het gegaan?) en kijkt vooruit naar het komende jaar. Op donderdag 7 juli jl. is dit in een lange raadsvergadering gebeurd voor 2015 en 2017.

Lees verder
31 mei 2016

De Zeepkist

De SP vindt dat de mensen in Gorinchem de mogelijkheid moeten hebben om regelmatig de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders te vertellen, wat ze op hun hart hebben.
Lees verder
24 mei 2016

En hoe nu verder ......

Als een coalitiewethouder om voor ons onbekende, niet politieke redenen, opstapt, dan is dat treurig. Treurig voor de stad, voor de coalitie en voor hem, in welke volgorde je het belangrijk wilt vinden. En nee, wij speculeren niet mee. Hoe vervelend het ook is, aan het besluit van Eeuwit Klink kunnen wij noch het CDA iets veranderen..

Lees verder
22 mei 2016

Topinkomens

Dat de SP voorstander is van het matigen van topinkomens, zeker bij (semi)overheidsbedrijven zal niemand verbazen. Sinds 1 januari 2013 geldt er in Nederland de Wet Normering Topinkomens (WNT). Topfunctionarissen mogen niet meer verdienen dan de in de wet opgenomen normen. Voor 2015 is dat € 178.000 per jaar. Dit is inclusief vakantie-uitkering en allerlei andere toelagen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier