h

Nieuws uit 2015

5 november 2015

SP-Statenfractie kritisch over Provinciale bureaucratie rond lift station Gorinchem

Foto: SP

De lift op station Gorinchem die in 2013 klaar had moeten zijn, is er nog steeds niet. Oorzaak: tussentijdse verandering van de spelregels en veel onnodige bureaucratie bij de provincie. Slecht voor de toegankelijkheid en zonde van alle tijd en geld, zegt SP-fractievoorzitter Lies van Aelst. Ze heeft de kwestie opnieuw aangekaart bij het provinciebestuur.

Lees verder
28 oktober 2015

Inbreng noodopvang vluchtelingen gemeenteraad

Vandaag sprak de gemeenteraad van Gorinchem over de noodopvang van vluchtelingen in het belastingkantoor in Gorinchem. Hieronder vindt u de bijdrage die de SP fractievoorzitter hierover uitsprak. 

Lees verder
23 oktober 2015

Raadspraat: met de trein

Vroeger  reed er af en toe een trein richting Dordrecht en Geldermalsen. De NS wilde het onrendabele lijntje afstoten en er kwam een ‘vreemde’ aanbieder op ons lijntje rijden. Met de nodige scepsis werd het geheel bekeken in het begin. Trad er geen verslechtering op, hoe zou het  gaan met de kaartjes, de service en zo waren er meer vragen.

Lees verder
19 oktober 2015

Vluchtelingen zijn hier welkom 2

Op 17 september jlis op deze site uiteengezet wat toen de stand van zaken was rond de opvang van vluchtelingen en de rol van Gorinchem daarin. De media staan intussen al een maand bol van de berichten over voor- en tegenstand van opvang. Tijd voor een uitleg van de positie van de SP in ditvraagstuk.

Lees verder
15 oktober 2015

Zorgen over bereikbaarheid regio

De Gorinchemse SP maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van de regio. Het voornemen van de NS om fors minder intercity`s via station Dordrecht te laten rijden, kan ook negatieve effecten hebben voor de gemeenten langs de succesvolle Merwede Lingelijn. 

Lees verder
15 oktober 2015

Gorinchemse nieuwe voorzitter provinciale SP

Lies van Aelst uit Gorinchem is de nieuwe voorzitter van de SP-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De SP bestuurt in de provincie sinds mei voor de tweede keer mee. Van Aelst realiseerde onder meer een fonds voor behoud van de veerdiensten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier