h

Nieuws uit 2019

9 december 2019

De soapserie gaat maar door

Foto: SP

Eerder kreeg wethouder van Zanten al een motie van treurnis te verwerken vanwege het niet informeren van de raad. Zo was er sprake van het zeer slecht communiceren over de toekomst van De Nieuwe Doelen. Tijdens de begrotingsraad werd bij het beantwoorden van vragen duidelijk dat de wethouder geen klik heeft met de inhoud van zijn portefeuille.

Lees verder
8 december 2019

Geweld. Er is meer aan de hand.

Foto: SP / The Kathmandu Post

Mishandeling in Gorinchem. Een schok ging door het land. Wéér een verschrikkelijk voorbeeld van geweld. Dat mogen we nooit accepteren. Wij zijn trots dat we in een land leven waar gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid hoog in het vaandel staan. De enorme verontwaardiging die na het incident overal is ontstaan geeft hoop.

Lees verder
8 december 2019

Dom om Eneco te verkopen

Foto: SP

Energie is een noodzakelijk levensmiddel, geen mens kan zonder. De energievoorziening mag daarom, volgens de SP, niet aan de grillen van de markt overgelaten worden. Maandag 25 november is bekend geworden, dat de aandelen Eneco zeer waarschijnlijk worden verkocht aan Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power. De combinatie zou 4,1 miljard euro willen betalen voor de overname.

Lees verder
3 november 2019

(on)ambitieus alcohol beleid

 

Tijdens de parallelsessie op 17 oktober werd het definitieve beleid omtrent het handhavingsplan voor alcohol gepresenteerd. In dit plan staat beschreven wat de gemeente (in samenwerking met verscheidene organisaties uit de stad) gaat doen ten aanzien van misbruik omtrent alcohol. Zo ook als het gaat om het tegengaan van het alcoholgebruik van minderjarigen.

Lees verder
3 oktober 2019

Woonvisie 2019

Tijdens de raadsvergadering van 26 september kwam de woonvisie
aan bod. Deze visie moet een kader vormen voor 'wonen' in Gorinchem. Als het aan ons had gelegen, had het direct de papierbak in gegaan. Het is duidelijk een visie van dit college en geen visie voor alle Gorcummers.

Lees verder
22 september 2019

Het college beperkt met Flexwonen de rechten van huurders.

Huurders moeten verzekerd zijn van een goede rechtsbescherming zodat ze niet de dupe kunnen worden van machtsmisbruik.

Lees verder

Pagina's

U bent hier