h

Weekbrief 51 van 14 tm 20 december 2009

21 december 2009

Weekbrief 51 van 14 tm 20 december 2009

Heerlijk sneeuw!
Mijn jongste riep bij de eerste sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelden, Mam het is kerstmis!
Dat zou dan een vroege kerst zijn...maar sneeuw geeft mij altijd wel een warm en saamhorigheidsgevoel.
Ik weet het is altijd maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Als dak en thuisloze zou ik mij waarschijnlijk anders voelen...
Maar ook als oudere die afhankelijk is van een taxi om een warme maaltijd te kunnen nuttigen in een verzorgingshuis.

Als de taxi's niet meer rijden, zoals afgelopen zondag is gebeurd dan heeft dat toch impact.
Ik heb dan ook veel respect voor alle thuishulpen die toch langs alle huizen moeten om zorg te verlenen.

Afgelopen week heb ik mij verdiept in onder andere het Bastion 2. Het werd inderdaad wel erg snel van de agenda afgeschoven. Dat de bewoners een informatie avond extra krijgen vinden wij niet meer dan logisch. Het leek inderdaad alleen te gaan over parkeren en dat daarbij wat woningen omvallen, ach de senioren zouden dat wel slikken...Gelukkig komen de senioren wel degelijk op voor hun belangen!
Echter waarom dit agenda punt van de agenda moest is mij nog steeds niet helemaal duidelijk. Het ging hier helemaal niet om een definitief besluit, sterker nog de raad had nu de gelegenheid om er wat van te vinden. Waarschijnlijk waren de geluiden van de senioren toch nog gehoord in het stadhuis en bedacht het college zich om maar nogmaals aan de bewoners uit te leggen, dat het allemaal wel goed komt.
De SP had echter nog een amendement op het stuk, maar omdat het zo snel van de agenda was gehaald, is samen met Groenlinks gevraagd of die varianten nog meegenomen worden in de presentatie naar de bewoners toe. Ik vraag me wel af wat wil men nu naar de bewoners toe presenteren, een idee? Een plan mag je het nog niet noemen want de raad heeft helemaal nog geen toestemming gegeven om het plan ook uit te voeren...hadden we niet toch beter eerst de raad aan het woord kunnen houden? Of zal het idee na aanleiding van de presentatie weer aangepast worden? We zullen zien.

Na de raadsvergadering was er dan die kerstmaaltijd. Mocht ik volgend jaar weer gekozen worden en dus in de raad terugkomen, dan vraag ik mij inderdaad af, of ik wel op eigen kosten naar zo'n feestje wil. Ik persoonlijk vond het meer niveau vrijgezellenavond en voor iemand die bewust nuchter wil blijven niet echt mijn ding.

Dus geef mij maar een kerstmaaltijd voor alle burgers. Een goed voorbeeld was bijvoorbeeld de kerstmaaltijde gehouden in het Merewaade, waar ouderen en mensen die helaas gebruik moeten maken van de voedselbank waren uitgenodigd voor een gratis maaltijd en een bingo. Nu ben ik helemaal niet zo voor, om bepaalde doelgroepen uit te nodigen, maar het idee er achter vind ik wel weer goed. Nodig mensen uit om bij je te komen eten. Dat zou de gemeente volgend jaar ook moeten doen ipv zichzelf uit te nodigen...past beter bij de kerstgedachte.

Nu ik toch met kerst bezig ben: Ik wens iedereen een fijne kerst en laat het een lichtpuntje zijn voor al die mensen die om welke reden dan ook in onzekerheid zitten!

Met vriendelijke groet,

Natali Martens

Natali Martens
gemeenteraadslid SP Gorinchem

U bent hier