h

Een immorele huurverhoging

26 april 2020

Een immorele huurverhoging

Foto: SP

Voor veel Gorcummers zijn de financiële gevolgen door de coronacrisis groot. Zo zorgt de coronacrisis voor een slechter economisch klimaat met alle gevolgen van dien. Nu de maatschappij midden in deze crisis zit is het belangrijker dan ooit dat we dus rekening met elkaar houden. De verhuurder Poort6 lijkt dit echter niet te doen, zo staat er op hun website dat alle huurders voor 1 mei bericht ontvangen over de huurverhoging per 1 juli en een eventuele wijzigingen in de servicekosten.  

In de huidige tijden van economische neergang en crisis vinden wij van SP Gorinchem het niet meer dan normaal om van dit soort huurverhogingen af te zien. Wij hebben daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem met betrekking tot deze absurde huurverhoging. Zo stellen wij bijvoorbeeld de vraag ofdat het college bereid is om in gesprek te gaan met Poort6 om van deze huurverhoging af te zien. Buiten het ‘op orde houden van het huishoudboekje’ heeft Poort6 immers ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid naar hun huurders. 

Gezien de uitzonderlijke situatie waarin de maatschappij zich nu bevindt gaan wij zelfs nog een stap verder.  Wij pleiten dan ook voor een tijdelijk huurverlof voor inwoners die te kampen hebben met teruglopende inkomsten. Dit huurverlof kan een hoop zorgen, stress en onzekerheid wegnemen in deze precaire tijden. Ook stellen wij de vraag aan het college of het college bereid is dit huurverlof te bespreken met particuliere verhuurders. 

Vragen die wij aan het college van Gorinchem hebben gesteld kunt u hieronder lezen in de PDF.

Maar of we de steun van het college krijgen is onzeker en misschien niet voldoende. Daarom lanceert SP Gorinchem op Koningsdag (27 april 2020) een petitie waarmee zowel huurders als bezorgde inwoners hun stem kunnen laten horen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier