h

De tussenstand omtrent het Gorcumse HBO

12 juni 2021

De tussenstand omtrent het Gorcumse HBO

Hoe vaak zou het voorkomen dat een wethouder eigenlijk tegen zijn eigen raadsstuk is? Je zou denken: nooit. Maar wethouder van Doesburg bevestigt dat je nooit nooit moet zeggen.

Waar de SP bereid is om alle kanten van een nieuwe, Gorcumse HBO opleiding te belichten (zie het betoog van Dieuwertje hieronder), leek de wethouder toch een heuse anticampagne te houden op het moment van de daadwerkelijke raadsvergadering. Hij schudde noemenswaardige en belastende nieuwsflitsen uit zijn mouw alsof het goede onderbouwde tegenargumenten waren. Maar de wethouder vergat even dat hij geen raadslid is! Als wethouder ben je verplicht om de raad te informeren. Zeker als het gaat om informatie die het hele raadstuk in gevaar kan brengen. In plaats van het nieuws met de raad te delen, aan het begin van de raadsvergadering, liet de wethouder alle partijen in onwetendheid spreken en gebruikte hij deze onbekende (en niet te controleren) informatie in het debat. De raad heeft daarom zelf moeten besluiten dat het onmogelijk was om nog te kunnen stemmen.

Jammer genoeg is het voor de SP inmiddels wel bekend dat de wethouder graag zelf bepaalt wat belangrijke informatie is voor de raad. Denk bijvoorbeeld aan de verlate kennisgeving rondom de gesprekken met het COA en het asielzoekerscentrum eind 2020 en dat was trouwens ook die ene keer dat de wethouder een opmerkelijk raadsstuk had gemaakt waarbij een stem voor eigenlijk een tegenstem was!

Toch blijft de SP iedere keer opnieuw verbaasd door de capriolen van de wethouder en we kunnen alleen maar hopen dat Van Doesburgs trukendoos een bodem heeft…

Reactie toevoegen

U bent hier