h

SP: verpats Eneco niet!

24 augustus 2017

SP: verpats Eneco niet!

Net als in 2008 speelt de discussie over verkoop van publieke energieaandelen weer eens op. Verschillende gemeenten willen liever snel geld dan het publiek belang in publieke handen te houden. Het zal u weinig verrassen dat de SP hier geen voorstander van is, in tegendeel! De aandelen geven een vaste inkomstenbron voor de gemeente en het is belangrijk dit belang in publieke handen te houden.

Fractievoorzitter Lies van Aelst: ‘In heel de wereld draait men privatiseringen terug omdat blijkt dat publiek belang niet gediend wordt door marktwerking. Nederland sjokt hier achteraan en gaat nu nog, na al deze inzichten, publieke bedrijven verpatsen. Onbegrijpelijk!’

Het argument dat een deel van de andere gemeenten wil verkopen, is wat de SP betreft een non-argument. Van Aelst: ‘Wij gaan over onze eigen aandelen, als andere gemeenten een dom besluit nemen, hoeven wij dat nog niet te doen. Wat ons betreft zouden we ons als ‘kleine’ aandeelhouders moeten vereniging en samen meer macht uit moeten oefenen!’ Ook vakbonden spreken hun zorgen uit, verkoop van energiebedrijven zorgden eerder voor vele ontslagen. 

Reactie toevoegen

U bent hier