h

Er wordt hard gewerkt in de Lingewijk, de antwoorden.

4 januari 2015

Er wordt hard gewerkt in de Lingewijk, de antwoorden.

Op 14 november jl.(zie hier )hebben wij u bericht over de chaos die in delen van Lingewijk-zuid was ontstaan. Allerlei werkzaamheden, die opeens allemaal tegelijk in die wijk door verschillende opdrachtgevers en aannemers werden uitgevoerd.
De SP fractie stelde aan burgemeester en wethouders de volgende vragen:

1. Bent u het met ons eens, dat de gemeente de aangewezen instantie is om de betreffende werkzaamheden te coördineren en aan te sturen?
2. Welke maatregelen heeft u genomen om tijdens voornoemde werkzaamheden de bereikbaarheid van de woningen, de veiligheid en het woongenot van de bewoners te garanderen? 3. Nu blijkt, dat die maatregelen kennelijk niet voldoende zijn c.q. niet gehandhaafd worden, bent u bereid om in die leemte te voorzien door het nemen van aangescherpte maatregelen, en zo ja, op welke wijze denkt u deze bereidheid gestalte te geven?

Op 23 december 2014 hebben burgemeester en wethouders de vragen beantwoord.In hun antwoord geven zij aan, het eens te zijn met de SP fractie dat de gemeente de regie over de betreffende werkzaamheden moet voeren, maar dat het in dit geval gecompliceerd ligt, omdat er ook nog door Poort6 gebouwd en gesloopt wordt in de wijk en er nutsvoorzieningen moeten worden aangelegd. De gemeente probeert ook deze werkzaamheden maximaal op elkaar af te stemmen, zodat we niet allemaal gelijk bezig zijn. Er moeten altijd voldoende routes in de wijk open blijven om de wijk veilig en toegankelijk te houden. Enige overlast is echter niet te vermijden als er zoveel tegelijk in een kleinschalige wijk gebeurt.

Met alle betrokken aannemers zijn door de gemeente afspraken gemaakt over hun gedrag in de wijk. De gemeente heeft de aannemers aangesproken op de nakoming daarvan, wat geleid heeft tot een verbetering van de situatie. Wanneer de gemaakte afspraken echter niet worden nagekomen zullen burgemeester en wethouders maatregelen treffen. Het college vraagt wel om een “stukje begrip” van de wijkbewoners voor een beperkte overlast. Wanneer men het gevoel heeft dat het uit de hand loopt horen ze dit graag. Dit kan via de wijkcontactpersoon van Poort 6 en de gemeente of direct naar de medewerkers van de afdeling Beheer, Onderhoud en Realisatie die de projecten buiten begeleiden. De volledige tekst van de antwoorden vindt u op de site van de gemeente
hier

Reactie toevoegen

U bent hier