h

Er wordt hard gewerkt in de Lingewijk

14 november 2014

Er wordt hard gewerkt in de Lingewijk

Na veel procedures, getouwtrek tussen huurders en de woningcorporatie en veel vertraging wordt er nu echt gewerkt aan Zandvoort. Het terrein waar de Airey woningen stonden wordt bouwrijp gemaakt en een aantal wegen wordt opnieuw bestraat.

Het levert een bedrijvig maar ook wat chaotisch beeld op. Er zijn een aantal aannemers van twee opdrachtgevers (gemeente en Poort6) gelijktijdig aan het werk.

Voor de mensen die nog in de buurt wonen in woningen, die zeker nog een paar jaar blijven staan leveren al die activiteiten veel overlast op. Terwijl zij gewoon hun huur moeten blijven betalen is er nauwelijks meer sprake van woongenot.
Sterker nog er valt voorlopig helemaal niets te genieten.
Stofoverlast door zandtransporten, modderige wegen, overal stapels stenen en ander materiaal, rondscheurende bouwvoertuigen, diepe gaten vlak naast hun huis enz.

Die bewoners hebben zich tot de SP fractie gewend met een noodkreet. De SP fractie heeft daarop aan het college van burgemeester en wethouders hierover de volgende vragen gesteld:

  1. Bent u het met ons eens, dat de gemeente de aangewezen instantie is om de betreffende werkzaamheden te coördineren en aan te sturen?

  2. Welke maatregelen heeft u genomen
    om tijdens voornoemde werkzaamheden de bereikbaarheid van de woningen, de veiligheid en het woongenot van de bewoners te garanderen?

  3. Nu blijkt, dat die maatregelen kennelijk niet voldoende zijn c.q. niet gehandhaafd worden, bent u bereid om in die leemte te voorzien door het nemen van  aangescherpte maatregelen, en zo ja, op welke wijze denkt u deze bereidheid
    gestalte te geven?

De fractie hoopt dat de gemeente nu snel actie onderneemt om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Reactie toevoegen

U bent hier