h

Dieuwertje Stevens

Wie is Dieuwertje Stevens?

Ik ben Dieuwertje, 26 jaar oud (maart 2018) en student in de fotografie. Ik houd me dagelijks bezig met kunst – naast fotografie experimenteer ik ook met andere vormen zoals film en illustratie – en ik hoop dat ik mezelf al een redelijk kunstenaar mag noemen, al dan niet in de toekomst.

Ik ben getekend door een chronische ziekte (clusterhoofdpijn met de daarbij horende vermoeidheid van een chronische ziekte), die me een Wajong-uitkering heeft bezorgd. Een zo nu en dan behoorlijk pittige strijd tussen een hoofd dat alles wil en een lichaam dat achterblijft, maar het heeft me veel geleerd en heeft ondanks alles mijn ambities niet uitgeblust.

Waarom ben je lid geworden van de SP?

Ik ben op mijn zestiende lid geworden van de SP toen ik lid kon worden van ROOD, de jongerenorganisatie van de SP. Toen ik veertien jaar oud was, merkte ik de ongelijkheid van Nederland (en de complete wereld eigenlijk) op, met de daarbij horende onverschilligheid van politici. Ik wou niets liever dan mijn stem laten horen en onderdeel kunnen zijn van een geluid dat zich oprecht bekommert om mensen. Ik heb onderzoek gedaan en voelde me het meest thuis bij de SP.

 Heb je altijd al in Gorinchem gewoond?

Ik ben in Gorinchem geboren en ik woon mijn hele leven al in de binnenstad. Voor mij is Gorinchem altijd een ideale combinatie geweest tussen de gemakken van een (kleine) stad en de rust van de natuur die ik altijd dichtbij mijn huis, bij de Gorinchemse stadswallen, heb kunnen vinden: de plek waar ik vroeger speelde en nu bewandel wanneer ik buiten wil zijn, na wil denken en fotografeer. Gorinchem is met zijn historische panden sowieso een erg mooie stad. 

Wat doe je in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd dans ik de tango, speel ik een (computer)spelletje, knuffel ik met mijn katten en bezoek ik (wanneer het kan) graag het theater, de bioscoop, het museum en muziekconcerten. Daarnaast houd ik me al enige tijd bezig met het schrijven van een historische roman – iets dat ik met veel liefde doe en waar ik veel geschiedenis voor afspeur.

U bent hier