h

SP: geef WMO indicaties zonder einddatum

30 augustus 2024

SP: geef WMO indicaties zonder einddatum

In navolging van de gemeente Winterswijk vraagt de SP om mensen met een blijvende beperking of aandoening, zonder perspectief op verbetering van hun situatie een WMO-indicatie zonder einddatum te geven. SP-raadslid Piet van Andel ‘het telkens opnieuw indiceren is als iemand die blind is jaar na jaar vragen of hij niet weer is gaan zien, dat is onnodig papierwerk en frustratie voor onze inwoners’. 

De SP vraagt het college natuurlijk niet onverschillig te zijn en geen contact te hebben over behoeften van WMO-geïndiceerden, maar vraagt het college de onnodige papierwinkel te stoppen. Van Andel: Contact houden is heel belangrijk, maar dan wel over relevante zaken in plaats van een indicatie die ook langjarig kan zijn. Telkens opnieuw indiceren is namelijk vooral stressvol en vervelend voor inwoners, en duidelijk niet nodig.’

Wat de SP betreft gaat de gemeente, samen met de doelgroep, kijken of deze methode ook in Gorinchem toepasbaar is. Dit scheelt stress voor inwoners en scheelt werk op het gemeentehuis!

Reactie toevoegen

U bent hier