h

Versterking van ons campagneteam!

7 maart 2023

Versterking van ons campagneteam!

Foto: SP Gorinchem

Met enthousiasme presenteren wij het nieuwe lid van ons lokale campagneteam Robin Brand! Wij wensen hem veel energie toe bij het verwezenlijken van zijn idealen zoals goede gezondheidszorg, betaalbare huisvesting en een rechtvaardiger Gorinchem.

 

Wie is Robin Brand?

Mijn naam is Robin Brand, en ik ben geboren en getogen in onze mooie vestingstad Gorinchem. Ik zit sinds 2018 op de Erasmus Universiteit Rotterdam en ben nu bezig met mijn masteropleiding Bestuurskunde. In het dagelijks leven wandel ik graag, lees ik graag en schrijf ik graag verhalen en gedichten. Ik woon al heel mijn leven in Gorinchem en ben blij dat ik deze prachtige vestingstad mijn thuis kan noemen. Of het nu de mooie vestingwallen zijn, het piazzacentrum is of onze binnenstad is, elk deel van Gorinchem is mooi en bruist met leven. Ik wil dan ook graag een bijdrage leveren aan de stad waarin ik geboren ben.

Waarom kies ik voor SP?

Het is voor mij duidelijk dat er in Nederland veel te veel problemen zijn die iedereen raakt, maar die de onderlaag in het bijzonder raakt. We hebben te maken met een woningcrisis waardoor veel jongeren gedwongen worden om thuis te wonen en waardoor mensen torenhoge huren aan de huurbazen moeten betalen, en dit allemaal terwijl de lasten alleen zwaarder worden. Wat mij betreft schaffen we de jubelton en de hypotheekrenteaftrek af om de prijsopdrijving op de woningmarkt te stoppen en leggen we de huren in de vrije sector aan banden.

Ook bij de Jeugdzorg zijn de problemen schrijnend. Eén op de zeven kinderen in Nederland heeft behoefte aan jeugdhulp, maar velen daarvan kunnen dat niet krijgen door de lange wachtlijsten. We dreigen uit het zicht te verliezen wat er écht toe doet: Dat iedereen de beste zorg kan krijgen.

Ik hoop dat ik bij de SP mijn steentje bij kan dragen en kan vechten voor een rechtvaardig Nederland. Een Nederland waar niemand zich zorgen hoeft te maken over zijn huurkosten of zich moet afvragen of hun kind wel de hulp kan krijgen die nodig is.

Reactie toevoegen

U bent hier