h

Gorinchemse Lies van Aelst op SP lijst Tweede Kamer

13 februari 2021

Gorinchemse Lies van Aelst op SP lijst Tweede Kamer

‘Op zorg zou je geen winst moeten maken, een betaalbare woning zou vanzelfsprekend moeten zijn en een bestaansminimum voor iedereen is de basis van een beschaving’ aldus van Aelst over de vraag waarom de SP écht haar partij is. ‘De toeslagenaffaire heeft afgelopen jaar maar weer eens duidelijk gemaakt waarom het anders moet in de Nederlandse overheid. De overheid zou er voor mensen moeten zijn, niet als vijand.  Ze staat op plek 29 op de landelijke SP lijst voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Lies van Aelst (32) is op dit moment fractievoorzitter van de provinciale SP en zit sinds 2007 in de staten. Daarnaast zat Van Aelst een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Gorinchemse gemeenteraad. Regionaal heeft de provinciale SP zich de laatste jaren sterk gemaakt voor een lift op station Gorinchem, met succes! Na lange vertraging komt de lift er binnenkort. Ook pleitte de lokale en provinciale fracties samen voor buslijn 5 door de Lingewijk, tevens met succes!

Reactie toevoegen

U bent hier