h

SP Kamerlid: Beatrixziekenhuis moet spoedeisende hulppost behouden

4 november 2020

SP Kamerlid: Beatrixziekenhuis moet spoedeisende hulppost behouden

'De Coronacrisis toont aan dat er voldoende ziekenhuiscapaciteit nodig is, de spoedeisende hulp van regionale ziekenhuizen zoals in Gorinchem hoort hierbij' aldus SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven.

Naar aanleiding van berichten in de pers dat Gorinchem de spoedeisende hulppost kwijt zou raken stelde van Gerven vragen aan het kabinet. Volgens het SP Kamerlid toont deze tijd juist aan hoe hard het nodig is dat we volwaardige ziekenhuizen behouden, in plaats van ze af te bouwen zoals het kabinet nu voor ogen heeft. Gorinchemse SP fractievoorzitter Eva Dansen is heel blij met de steun uit de Tweede Kamer, zo stelt ze: 'Het belang van ons ziekenhuis wordt ook in de kamer gezien, hopelijk kunnen we zo een sluiting van de spoedeisende hulppost voorkomen! Een alternatief ziekenhuis zou namelijk onacceptabel ver reizen zijn en de zorg in onze regio verslechteren.'

Reactie toevoegen

U bent hier