h

De gebrekkige plannen omtrent de Mobiliteitsvisie

21 september 2019

De gebrekkige plannen omtrent de Mobiliteitsvisie

Afgelopen donderdag kreeg de raad de plannen omtrent de Mobiliteitsvisie te zien. Dit zou een plan moeten zijn met concrete verkeersmaatregelen voor Gorinchem. Echter waren er nog altijd geen duidelijke maatregelen om te bespreken. De aanwezige raadsleden en fractie assistenten moesten namelijk meedoen aan de zoveelste participatie sessie. De creativiteit van de raadsleden en fractie assistenten moest worden gebruikt als inspiratie voor toekomstige  maatregelen voor de mobiliteitsvisie. Toen onze fractie assistent Aron Foppen aan het einde van de sessie echter vroeg wat er nu concreet met al deze creatieve input gedaan zou worden en hoe deze input vertaald zou worden naar echte maatregelen kwam er geen eenduidig antwoord. Er is dus nog altijd geen Mobiliteitsvisie. Dit is zeer kwalijk, omdat er op 25 april al werd gestemd over de herinrichting en renovatie van de Banneweg. Een plan met grote invloed op de verkeersituatie in Gorinchem. Toen hebben wij van SP Gorinchem al geadviseerd om eerst de mobiliteitsvisie af te wachten en alleen het noodzakelijke onderhoud uit te voeren. Je weet immers niet hoe je dit plan in de algehele verkeersituatie van Gorinchem moet plaatsen. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en is er nog altijd geen Mobiliteitsvisie met duidelijke maatregelen.

Reactie toevoegen

U bent hier