h

SP Gorinchem wil dat de gemeente huurders helpt hun huur te verlagen

1 april 2019

SP Gorinchem wil dat de gemeente huurders helpt hun huur te verlagen

Bijna 10% van de Gorinchemse huurders betaalt teveel huur voor hun huurhuis. De SP heeft in de gemeenteraad gevraagd of het gemeentebestuur huurders actief gaat helpen de huur omlaag te krijgen. Fractievoorzitter Ariën van Houwelingen: 'Bijna 10% van de huurders betaalt nu teveel voor hun huis, dit kan mogelijk tot schulden of andere problemen leiden. De gemeente zou huurders moeten helpen die huur zo snel mogelijk om laag te krijgen! Wat de SP betreft moeten we zo snel mogelijk naar 0 huurders die teveel betalen!'
 
Het gemeentebestuur reageerde positief op de vragen van de SP fractie en beloofde het op te pakken. Van Houwelingen: 'We zullen hier als SP bovenop blijven zitten en over twee maanden aan de wethouder vragen of we al op 0% zitten!' Huurders kunnen op de website van de woonbond ook berekenen of ze recht hebben op verlaging van de huur. 
 

Reactie toevoegen

U bent hier