h

Poort6. De schimmelwoningen en de reactie(s).

29 maart 2018

Poort6. De schimmelwoningen en de reactie(s).

Nadat SP afgelopen donderdag 22 maart een meldpunt had geopend voor klachten met betrekking tot schimmelwoningen en achterstallig
woningonderhoud zijn al heel veel reacties gekomen.

De heer Wiersema, directeur Poort6 tot 1 april a.s., had namelijk meteen gereageerd via De Stad Gorinchem. ‘Meld klachten bij Poort6, niet bij de SP’. Woningcorporatie Poort6 benadrukt nu met klem dat mensen hun klachten vooral bij de corporatie zelf moeten melden: ‘De SP gaat de schimmel niet verhelpen, wij wel.’

En dit bericht heeft ertoe geleid dat heel veel mensen een reactie hebben gepost op de Facebookpagina van de Stad Gorinchem. Hieronder een greep uit deze klachten.

 • Als je een klacht indien bij poort 6 krijg je niet altijd antwoord en als je belt wordt ook niet altijd netjes behandeld
 • Poort 6 heeft een klacht aangemaakt weken geleden. Helaas van de uitvoerder nog steeds niets gehoord...
 • En als je dat doet doen ze er niks mee of je moet het zelf oplossen, of het duurt eeuwen. Blij dat ik geen poort 6 meer heb eerlijk gezegt
 • Klachten worden niet beantwoord.Ik heb na de laatste storm een klacht ingediend van wege het niet beantwoorden en oplossen van mijn
  hulpvraag(5 dagen met een open dak)Ik moet nu nog antwoord krijgen.
 • Herkenbaar, na op 18 dec lekkage gemeld te hebben werd half januari de lekkage verholpen, vele telefoontjes, grote plekken in keuken en woonkamer, omdat het in een communicatie fout zat van poort 6 zouden ze het oplossen, nu weer 2 weken verder na vele telefoontjes komen ze maandag kijken we zijjn inmiddels 3mnd verder.
 • Ik had een klacht ingediend bij poort6 daar werd zo weinig mee gedaan...ben toen maar weer zelf gaan bellen naar de wijkbeheerder en uiteindelijk een voicemail bericht achter gelaten maar Arie Kop weet denk niet hoe hij z'n voicemail af moet luisteren...
 • Zeker GEEN nette verhuurder
 • Haa. Grappig. Ik wou zeggen, daar zit total geen tempo achter. Maar gelukkig, dat hebben al deze andere mensen al gezegd voor me
 • En maar dik huur betalen , zonder onderhoud even met de vorst op zolder gemeten was maar 2,8 graden , zal maar niet vertellen waarvoor ze het huis wilden verkopen waar we al 25 jaar inzitten
 • Poort 6 doet anders bitter weinig ! Lijkt me dat je toch beter bij de SP uit bent!
 • Dat is diezelfde man die vindt dat er genoeg sociale huurwoningen zijn in Gorinchem ..
 • Jammer dat je hier geen foto's kan plaatsen. Ik heb nog wel wat foto's van chateau champignon. De schimmel groeide overal! Dag en nacht de ramen open en iedere maand anti schimmel gebruiken maar het bleef maar komen. Poort 6 kwam wel een koofje timmere..
 • Wij hebben ook weken geleden melding gemaakt van schimmel op de buitenmuur. Geen reactie meer
 • Wij zijn niet de enige ontevreden zo te zien
 • Dan moeten ze mensen niet laten barsten poort 6
 • je hebt recht op onderhoud en service. gewoon aangifte doen bij de oliesjeik  wegens oplichting en bedrog. Helaas is de pliesie ook niet capable en nemen geen aangifte op want dan moeten ze typen, is veel werk en lastig.

Inderdaad, SP gaat de schimmel niet verhelpen, maar wat SP wel kan doen, is al deze klachten bundelen en ermee naar Poort6 gaan. SP kan op deze manier deze huurders bijstaan, omdat ze in hun eentje kennelijk niet gehoord worden door Poort6. Dus indien u dit leest en u wilt ook een klacht hierover indienen, dan kunt u ons mailen via gorinchem@sp.nl of via onderstaand reactieformulier!

Reacties

Ik woon in een huurhuis van poort 6 en gedurende de winter is het 1 feest van tocht en kou! Diverse malen aangegeven en er is hier en daar simpele dingen aangebracht maar er wordt totaal niks mee gedaan! Ja het zijn nu eenmaal oude huizen wordt er dan gezegd..!?
Ik vind het schandalig wat de woningbouw nog voor deze woningen aan huur vraagt en überhaupt nog deze woningen te verhuren...
ik heb er zelf een leuk knus huisje van gemaakt maar de energie rekening wil je echt niet zien....

Ik heb een badkamer waar al 35 jaar niks aan is gedaan. Doordat er maar 1 klein raampje in zit staat het vol schimmel. Na 15x poort 6 te hebben gesproken en van het kastje naar de muur gestuurd te worden, zouden ze eindelijk een opzichter inplannen die komt beoordelen of het wel echt nodig is. Nu alweer werken niks gehoord.
Maar HALLO.. na 35 jaar, is het sowieso goed om een badkamer weer eens op te frissen, of is dat heel gek?

Reactie toevoegen

U bent hier