h

RTV Rijnmond lijsttekkersdebat

28 februari 2018

RTV Rijnmond lijsttekkersdebat

Vandaag 11 lijsttrekkers bij elkaar op de entresol van het gemeentehuis. 11 lijsttrekkers van evenzoveel partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maar a.s. En was het nog wat? Ja, best aardig. En “onze” Eva kwam er goed in uit. Ze werd volkomen onterecht aangevallen omtrent de bezuinigingen die er zijn geweest op het culturele werk in de gemeente Gorinchem.

Nou de “aanvallers” werden gepareerd. Pierre Schefferlie van de PvdA / Democraten Gorinchem, Jack Oostrum PvdA en Dick van Zanten / Stadsbelang kregen te horen dat alle bezuinigingen al vanuit de vorige coalitie waaraan zij aan deelnamen waren gestart. Dus is het flauw om nu de ik heb het niet gedaan/ ik was er niet bij strategie te kiezen. Huidige coalitiepartners Attie Mager / VVD,  Marjo Molengraaf CU /SGP  en Rutger van Breemen / GL namen het ook voor Eva op en ook mw. Everdien Hamann / Gorcum Actief en Lennaert  Onvlee/CDA waren het eens met Eva (als ik het allemaal goed heb kunnen onthouden).

Iedereen wilde weer een filevrij  Gorcum te betalen door verkoop van de aandelen Eneco. Sommigen dachten dat de verkoop al zeker was. Echter dat is niet zeker! Na de verkiezingen komt het onderwerp weer terug. Meerdere partijen zijn  voor de verkoop van Eneco en sommigen tegen waaronder de SP.  Dus tegen verkoop?  stem SP.

We zagen ook ex burgemeester Piet IJssels na de start van het debat binnenkomen, en tijdens het debat al weer vertrekken. Piet had zijn keus schijnbaar al gemaakt. Hij stemt vast en zeker SP.

Al met al. Kort, krachtig en goed gedaan door Eva.

P.s. Roy Grunewald is niet geheel onpartijdig en dat is jammer voor een interviewer.

Reactie toevoegen

U bent hier