h

Landelijke staking Openbaar Vervoer

4 januari 2018

Landelijke staking Openbaar Vervoer

Vandaag staken buschauffeurs voor fatsoenlijk loon en minder werkdruk. Door de marktwerking verdwijnen steeds meer buslijnen en staan de arbeidsvoorwaarden onder druk. Chauffeurs hebben nauwelijks tijd om te eten, kunnen niet naar de WC, rijden met slecht onderhouden bussen en materiaal en hebben te strak geplande diensten! Schandalig!

De SP vindt dat het openbaar vervoer van groot belang is voor de leefbaarheid in dorpen, wijken en steden. Chauffeurs hebben recht op goed loon en moeten veilig hun werk kunnen doen met voldoende pauze en goed materiaal!

Wij steunen de stakers en de vakbonden in hun strijd voor een betere CAO en zullen hun strijd ook agenderen in de Tweede Kamer! 

Reactie toevoegen

U bent hier