h

leegstandsbeheer

26 juni 2015

leegstandsbeheer

Foto: SP

In het verleden zijn er projecten voor stadsvernieuwing opgezet, die uiteindelijk, door het veranderde beleid van politiek en woningcorporatie (voorlopig) niet zijn doorgaan. De betreffende woningen worden grotendeels bewoond door mensen met een tijdelijk huurcontract.

Tijdens de SP bijeenkomst op 12 februari jl. over “Huur te duur” ontmoette SP kamerlid Sadet Karbulit de directeur van Totaal Leegstandsbeheer, de heer Polati. Op zijn uitnodiging heeft ze onlangs een aantal van die projecten bezocht.

De SP voert actie tegen de rechteloosheid van “anti-kraak-bewoners”. Tijdens haar bezoek aan Gorinchem heeft SadetKarabut kunnen zien, dat het ook anders kan. Totaal Leegstandsbeheer respecteert de privacy van huurders. Zo komen zij niet binnen met een eigen sleutel, zoals andere leegstandsbeheerders wel doen. Ook investeert het bedrijf in de leefbaarheid van de buurt, door met de bewoners samen tuinen te onderhouden. Door gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen voor een buurt blijft het wonen schoner, veiliger en hebben bewoners onderling contact.

Reacties

Wat een reclame voor deze firma...Als wijkbewoners hebben wij helaas heel veel ' contact' gehad met de huurders van Totaal Leegstandsbeheer; lawaaioverlast, overwoekerde tuinen- hoezo tuinonderhoud?- verregaande verpaupering en als 'toetle' na al die jaren, hebben ze de tuinen èn de schuren volgestort met zoveel afval en huisraad, dat Waardlanden dàgen zijn bezig geweest om alles weg te halen. En nòg liggen de achtertuinen en schuren vol met lege flessen, verf, huisraad, dode huisdieren en zo voort....

eerst ècht eens komen kijken voor dat je iemands tekstje napraat zou ik zeggen.
Als je wilt komen kijken in de Lingewijk, koffie of thee staat klaar, kom maar langs.

Leuk dat mevrouw karaboelut de moeite heeft genomen om de sociale beheerder te bezoeken. We hebben wel eens anders meegemaakt als bewoners van antikraak bureaus. Ook ik heb van dichtbij meegemaakt dat er 4 jaar lang elke 7 weken huisbezoeken zijn gedaan. Brandgangen door hun zijn bijgehouden en de straten vuilvrij hielden. nooit binnen kwamen met een sleutel. Toen de rotzooi is ontstaan in de lege woningen had Total de woningen al opgeleverd aan de sloper. Het heeft lang geduurd voor er een hek omheen werd gezet en nog langer geduurd voor de woningen gesloopt waren. Hee Gorkum dumpte zijn vuil Daar en de vaste bewoners waren s'nachts alles aan het afstruinen. Beetje flauw om 6 jaar zonder ontploffingen en calamiteiten negatief weg te zetten door Els. Wij hebben goed mogen wonen en dag en nacht stond men voor ons klaar.

Onterecht dat ze negatief worden weggezet door Els.

Bewoner Lingewijk

Oh en dan nog dat er met waardlanden was afgesproken dat ipv grofvuil aan de straat te zetten een aantal woningen zijn gebruikt als opslag.

Reactie toevoegen

U bent hier