h

Veel meer betaalbare woningen nodig

31 januari 2015

Veel meer betaalbare woningen nodig

Zoals u wellicht vorige week al in de krant of op deze site heeft gelezen, organiseert de SP op 12 februari a.s. in de Bibliotheek aan de Groenmarkt een openbare bijeenkomst over “huren in Gorinchem”. Het rijksbeleid maakt huren – ook in Gorinchem - in snel tempo duurder.  

Door debeperkingen, die worden opgelegd aan woningcorporaties en door de verhuurdersheffing, wordt ook voor de Gorcumse corporatie Poort6 de mogelijkheid om te investeren in nieuwbouw van betaalbare woningen steeds moeilijker. Dit terwijl er op dit moment in Zuid-Holland een tekort van 50.000 betaalbare woningen is. Dit merken we ook in Gorinchem en dat moet veranderen, vindt de SP. Daarom pleit zij in de Provincie voor meer betaalbare woningen, ook in onze stad. Dat kan bijvoorbeeld door leegstaande bedrijven en kantoren om te bouwen tot (starters)woningen.

De gemeente en Poort6 hebben kort geleden prestatieafspraken gemaakt voor de komende jaren. Wethouder Eva Dansen van de SP en directeur van Poort6 René Wiersema presenteren deze week dit stuk aan de gemeenteraad. Beiden zijn, naast SP Kamerlid Sadet Karabulut ook spreker op de bijeenkomst van 12 februari aanstaande; dit is een prima gelegenheid om het debat over de sociale woningbouw in Gorinchem aan te gaan. De bijeenkomst begint om 20 uur, de zaal gaat om 19.30 open.

Reactie toevoegen

U bent hier