h

Gemeente Gorinchem ondersteunt dierenasiel

23 december 2014

Gemeente Gorinchem ondersteunt dierenasiel

Foto: SP

Misschien hebt u het al in de krant gelezen. Burgemeester en wethouders van Gorinchem hebben besloten het dierenasiel de helpende hand te bieden.

De Socialistische Partij is blij, dat de door haar gemeenteraadsfractie ingediende motie van 6 november jl. zo snel tot resultaat heeft geleid.

Foto: SP

luisterend oor voor problemen direnasiel

Begin van dit jaar verkeerde het asiel in grote nood. De toeloop van met name thuisloze katten was zo groot, dat er een noodsituatie ontstond.

Foto: SP

Op 1 februari bezocht een delegatie van de partij het dierenasiel met zakken vol hulpgoederen. In het gesprek met de leiding van het asiel bleek, dat er sprake was van structurele geldnood bij het asiel. De SP fractie heeft toen beloofd zich in te zetten voor een structurele oplossing.

Bij de behandeling van de gemeentebegroting heeft de fractie het college opgeroepen om te bekijken welke (financiële) mogelijkheden er zijn om het dierenasiel zijn wettelijke en maatschappelijke taken adequaat uit te laten voeren en hierover in overleg te treden met de overige gemeenten waar het dierenasiel zijn taken voor uitvoert. Enkele andere fracties sloten zich hierbij aan en de gemeenteraad steunde de motie uiteindelijk.

We zijn blij met dit snelle en veelbelovende resultaat. Hopelijk gaan ook de omliggende gemeenten die gebruik maken van het Gorcumse asiel hun bijdragen nog aanpassen.

Reactie toevoegen

U bent hier