h

Leerlingenvervoer in de knel

1 september 2014

Leerlingenvervoer in de knel

Iedere leerling heeft recht op onderwijs. Iedere leerling heeft ook de plicht om naar school te gaan. Het is dan wel erg zuur als je wel naar school wilt, maar dat je niet naar school kunt doordat het vervoer voor jou naar de school niet goed geregeld is, zeker als je dat vervoer nodig hebt om er te komen.

Al bij eerdere plannen over de overgang van regelingen rond leerlingenvervoer van het Rijk naar de gemeente heeft de SP haar zorgen geuit over hoe het  zou lopen. De tijd die de gemeenten kregen om dingen te regelen en uit te voeren is te kort, het geld te weinig en een keuze heb je niet.

In juli stelde SP Kamerlid Tjiske Siderius vragen in de tweede kamer over het leerlingen vervoer en uitte zij haar bezorgdheid. Ook wij hebben onze bezwaren aangegeven in de raadsvergaderingen over het beleid van het Rijk. Maar helaas krijgen we nu berichten van kinderen die vandaag thuis moesten blijven van school omdat de vervoerder die de aanbesteding won niet waar kon maken wat hij had beloofd. Ondanks de inspanningen van de gemeente en de andere vervoerders zaten niet alle kinderen in de klas vandaag.

SP fractievoorzitter Nanine van Dalen: ‘Het leerlingenvervoer zou eigenlijk landelijk geregeld moeten worden. Leerlingen moeten niet de dupe worden van het falen van een vervoerder of van politieke keuzes. Het is een schande dat deze kinderen nu thuis zitten. Gelukkig hoor ik goede berichten van de gemeente, en zal het thuiszitten niet lang duren.’

Reactie toevoegen

U bent hier