h

Volkstuinen Oostgracht

17 juli 2014

Volkstuinen Oostgracht

Op 26 juni 2014 heeft de gemeenteraad het
bestemmingsplan voor de binnenstad vastgesteld. Dit bestemmingsplan betreft het hele gebied van het door het Rijk aangewezen "beschermd stadsgezicht". De gemeenteraad moet met die aanwijzing bij het
vaststellen van het bestemmingsplan terdege rekening houden. Dat betekent bijv. dat de Woelsewaard vrij moet blijven van elke vorm van bebouwing. Dat betekent ook, dat eigenlijk het terrein van de Glacis historisch gezien, vrij behoorde te blijven van bebouwing. Dat kan niet meer, omdat aan de Kasteelplaats al clustertjes woningen zijn gebouwd.De SP fractie vindt dat uitbreiding van die clusters niet verantwoord is.
 
Wat wel nog zou kunnen, door een eenvoudige
beheersmaatregel (snoeien) kan op sommige plaatsen het doorzicht op de Oostwal enigszins worden hersteld. Hoe beperkt ook, dit kan het aanzien van de vesting vanuit het oosten zeker ten goede komen. De fracties van de Socialistische Partij en Gorcum Actief hebben het college verzocht om, voor zover mogelijk, in ieder geval zichtlijnen vanuit de Glacis en de Vestingweg te creëren.Dat heeft dus betrekking op het gebied buiten de wal.
 
Anders dan een recent bericht in het AD Rivierenland suggereert heeft de motie geen invloed op de volkstuinen. Sterker nog, het bestemmingsplan geeft aan het volkstuinencomplex de bestemming Volkstuinen. Er is geen sprake van welke ingreep dan ook in het gebied van de volkstuinen.

Reactie toevoegen

U bent hier