h

Even voorstellen.......Rob.

10 maart 2014

Even voorstellen.......Rob.

Op onze kandidatenlijst staan ook kandidaten die minder vaak in de belangstelling staan. Wij stellen ze graag aan u voor.

Naam: Rob van Ieperen
Geboren: 18 april 1984 in Gorinchem
Opleiding: Lerarenopleiding biologie en natuurkunde
Werk: Werkzaam in de pensioenbranche

Waarom werd je toentertijd lid van de SP?

Ik heb altijd SP gestemd en vond het tijd om mijn sympathie voor de partij te tonen door lid te worden. Ook wilde ik door lid te worden zelf iets betekenen voor de SP.

Wat is de reden voor jou om je kandidaat te stellen voor de Gorinchemse gemeenteraad?

Na een gesprek met onze voorzitter (Karl) en fractievoorzitter (Eva) kwam de vraag of ik geïnteresseerd was in een plekje op de kandidatenlijst en de bijbehorende cursus lokale politiek van de SP. Daar heb ik niet lang over na hoeven denken. Ik heb mijn mening en daar wil ik me graag hard voor maken. De cursus lokale politiek heeft dit gevoel versterkt.

Als jij morgen iets zou mogen veranderen in Gorinchem, wat zou dat dan zijn?

Ik zou graag meer aandacht zien voor natuur en milieu binnen Gorinchem. Nu zijn er nog veel gebouwen, zoals scholen, waar 24 uur per dag het licht brand. De straatverlichting zou vervangen kunnen worden door LED-verlichting en waarom plaatsen we geen zonnecel bovenop iedere straatlantaarn? Dat zijn investeringen die zichzelf snel terug zullen verdienen.

Ook zou ik graag meer sportveldjes zien en de huidige sportveldjes kunnen soms wel een opknapbeurt gebruiken. Een basketbalveldje waarbij de tegels schots en scheef liggen zal niet gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor een skateparkje waar je tussen het afval door moet slalommen.

Waarom denk je dat SP de beste keuze is voor Gorinchem?

De SP staat klaar voor iedereen. Rijk of arm, jong of oud, allochtoon of autochtoon, de SP strijd voor gelijke kansen voor iedereen.

Waar andere partijen vasthouden aan oude denkbeelden, durven wij anders te denken.

Werkzaam zijn in de politiek vergt veel van lichaam en geest. Wat doe je om je te ontspannen?

Ik basketbal eens per week bij Goba. Daarnaast fluit ik basketbalwedstrijden op landelijk niveau.

De omgeving van Gorinchem leent zich er prima voor om mooie wandelingen te maken. Helaas is daar de laatste tijd weinig van gekomen.

 

U bent hier