h

Even voorstellen. Dieuwertje

4 maart 2014

Even voorstellen. Dieuwertje

 
Op onze kandidatenlijst staan ook kandidaten die minder vaak in de belangstelling staan. Wij stellen ze graag aan u voor.

 

Naam: Dieuwertje Stevens
Geboren: 21-04-1991
Opleiding: Fotografie (en gediplomeerd grimeur)
 

Waarom werd je toentertijd lid van de SP?
 

Toen ik 14 was, raakte ik geinteresseerd in de politiek, zo rond de tijd van het kabinet Balkenende II. Ik vond de politieke gedachtegang oneerlijk en onlogisch. Van ministers zoals Rita Verdonk en Piet Hein Donner begreep ik erg weinig. Ik wilde het anders  Ik  begon me te verdiepen en vond herkenning bij de SP. Toen ik 16 was, heb ik me direct ingeschreven bij ROOD en sindsdien ben ik lid.

Wat is de reden voor jou om je kandidaat te stellen voor de Gorinchemse gemeenteraad?
 

Ook al sta ik niet op een verkiesbare plaats- het zou namelijk een zware klus zijn, gezien mijn minder goede gezondheid, - ik vind het  wel belangrijk om een punt te maken.Ik wil laten zien dat de SP wel degelijk een achterban heeft in Gorinchem en iedereen een mening kan hebben; jong of oud, gezond of ziek.

Als jij morgen iets zou mogen veranderen in Gorinchem, wat zou dat dan zijn?
 

Toch wel aardig wat, maar gezien mijn achtergrond, zou ik het beleid van kunst en cultuur anders willen zien. Geen bezuinigingen, maar stimulering. Cultuur is een belangrijk goed en, naar mijn mening, iets dat een basisfundament is voor de mens. Het zou niet ter sprake mogen komen dat het museum, de bibliotheek of de schouwburg gesloten zouden moeten worden, omdat we de keuze moeten hebben om onszelf te kunnen verrijken met de andere vormen van het bestaan Projecten zoals OPEnRAam, Duveltjesrock, Lingehavenconcert, het Grimefestivall of andere projecten met muziek, beeldende kunst of performance zouden omarmd moeten worden en we zouden een cultureel hart moeten zijn (of blijven) voor de regio.

Waarom denk je dat SP de beste keuze is voor Gorinchem?
 

De SP is volgens mijn idee een partij die mensen niet in de kou laat staan en in ieder mens iets waardevols kan zien. Een partij voor mensen met een gemiddeld of laag inkomen, in plaats van een partij voor die kleine hoeveelheid rijke mensen in ons land. Gorinchem is de laatste tijd, net als de rest van Nederland, in de ban van bezuinigingen en draaft daar te
ver in door. Zeker nu de gemeente steeds meer verantwoordelijkheid krijgt in zaken als de zorg en sociale zekerheid.

In mijn beleving ziet de SP een andere mogelijkheid en het wordt tijd dat er een andere wind zal waaien in de vastgeroeste politiek.

Werkzaam zijn in de politiek vergt veel van lichaam en geest. Wat doe je om je te ontspannen?
 

Ik houd heel erg van fotograferen en het creeren ren van gekke wezens met de grime, maar ik vind ook ontspanning in het dansen van de tango, of het spelen van een leuk (computer)spelletje met de kat op schoot.

U bent hier