h

SP op werkbezoek bij overvol dierenasiel

2 februari 2014

SP op werkbezoek bij overvol dierenasiel

Afgelopen zaterdag is de Gorinchemse SP op werkbezoek geweest bij het lokale dierenasiel. Het asiel luidde eerder de noodklok, er konden geen katten meer opgenomen worden omdat het asiel overvol is. Deze zorgwekkende berichten waren voor de SP reden om te gaan kijken en luisteren, en te kijken of de gemeente iets voor het asiel kan betekenen.

Omdat we niet met lege handen wilden aankomen, hebben we in ieder geval een kofferbak met materialen (voer, oude handdoeken etc.) meegenomen.

 

Uit het werkbezoek is duidelijk geworden dat het “overvol zijn” niet het enige probleem is, het is elke maand weer lastig om rond te komen en delen van het asiel zijn zeer toe aan renovatie. Het asiel voert voor een groot deel gemeentelijke taken uit, zoals het opvangen van zwerfdieren, maar krijgt hier geen kostendekkende vergoeding voor. Daarnaast komen er vanuit de landelijke overheid steeds strengere regels rondom inentingen en het chippen van dieren, de kosten stijgen hierdoor, maar de vergoeding niet. 

Tijdens het werkbezoek kwam het idee op om een deel van de hondenbelasting te bestemmen als extra budget voor het asiel. Fractievoorzitter Eva Dansen: 'Gorinchem is één van de duurste steden qua hondenbelasting, dat zou wat ons betreft deels ook ten goede moeten komen aan zwerfdieren in Gorinchem. We gaan werken aan een plan om dit rond de begroting voor 2015 in stemming te brengen'.

U bent hier