h

Heeft de gemeenteraad nog invloed?

22 augustus 2013

Heeft de gemeenteraad nog invloed?

Nieuws in de regiobijlage van het Algemeen Dagblad van dinsdag 30 juli 2013 jl. 

Een vijftal Gorcumse scholen vraagt aan de gemeente Gorinchem om mee te betalen (of geheel te betalen) voor voorzieningen in de diverse scholen. Zo vraagt de Gorcumse Jenaplanschool  een bedrag van 27.000 euro om de toiletgroepen in de school te renoveren /vervangen. Volgens de woordvoerdster van de gemeente zal de gemeenteraad in de begrotingsgemeenteraadsvergadering  van november 2013 beslissen of zij deze bedragen aan de diverse scholen zal overmaken.

Tot zover niets bijzonders.

Echter er is op maandag 29 juli in de Jenaplanschool aan de Traverse te Gorinchem reeds gestart met de renovatie / vervanging van de toiletgroepen. Er  lopen daar bouwvakkers rond met toiletpotten e.d. En op het moment van dit schrijven, 22 augustus 2013 zijn ze nog aan het werk

En dat vinden wij vreemd. Starten in juli en beslissen in november? Dat is een beetje eigenaardige volgorde, op zijn zachtst gezegd.  Kan de gemeenteraad dan nog gewoon in alle vrijheid zeggen de kosten van deze werkzaamheden niet voor zijn rekening nemen? En wat dan? Worden die toiletgroepen dan weer ‘gewoon’ verwijderd?

Je ziet het voor je.

Of heeft het bestuur van de Jenaplan gewoon op eigen initiatief besloten om de werkzaamheden te starten?

Vragen voldoende voor de fractie van de SP aan het college van B&W de komende weken.

U bent hier