h

Openbaar vervoer in de Lingewijk

18 juni 2013

Openbaar vervoer in de Lingewijk

In 2012 heeft de SP succesvol actie gevoerd voor bereikbaar openbaar vervoer in de Lingewijk. We hebben onder andere een alternatieve busdienst gereden tussen de Lingewijk en de binnenstad en we hebben  500 handtekeningen opgehaald bij wijkbewoners.

Op 12 mei 2012 heeft Anke Sypkens -bewoonster van de Lingewijk, intussen SP lid en initiatiefneemster voor deze actie- de handtekeningen aangeboden aan de (toenmalig) wethouder Van der Torren. Daarna hebben wij hier niets meer over mogen vernemen. Totdat vorige week de huidige wethouder Marcel Doodkorte (VVD) de fractievoorzitter om een gesprek hierover verzocht. Bij dit gesprek was naast Eva Dansen, namens de fractie, ook Anke Sypkens natuurlijk aanwezig. Zij hebben de wethouder uitgenodigd om de onbereikbare halte aan de Arkelsedijk -met de horrortrap- te komen bekijken en beklimmen. De SP wil de wethouder laten zien hoe onbereikbaar het opnbaar vervoer in de Lingewijk is voor mensen die slecht ter been zijn of mensen die een rollator, kinderwagen of een boodschappenwagentje bij zich hebben.

De fractie en de afdeling SP vinden nog steeds dat ook de Lingewijk recht heeft op bereikbaar openbaar openbaar vervoer.

Wij houden u op de hoogte!

U bent hier