h

De toekomst van de cultuur in Gorinchem

29 juni 2013

De toekomst van de cultuur in Gorinchem

Neoliberalisme viert hoogtij in de raad. Voor de meerderheid van de raad is het neoliberale standpunt ' laat de markt zijn werk doen met cultuur in Gorinchem' het uitgangspunt.

Ook lijkt het meerendeel van de raad van de gelegenheid gebruik te maken om de bezuinigingen die nu noodzakelijk zijn ook in de toekomst te blijven voortzetten.Met groot enthousiasme willen de VVD, D66, de PvdA en GroenLinks cultuur in Gorinchem afhankelijk maken van de bijdragen van bijvoorbeeld het bedrijsleven.

De SP gaf, in de persoon van Eva Dansen, aan dat nu de regering de Post, het openbaar vervoer en de zorg heeft verkocht, de gemeente Gorinchem er toe over gaat de cultuur te verkopen!

De motie van de SP die vroeg om een evaluatie en mogelijke bijstelling voor ' betere tijden' haalde het net niet, bij elf stemmen voor en elf tegen staakten de stemmen en werd de motie verworpen. We kunnen niet anders dan concluderen dat een groot gedeelte van de raad het wel best vindt om voortaan € 600.000,- minder uit te gven aan cultuur!

Reactie toevoegen

U bent hier