h

De vierde wethouder is overbodig

14 februari 2013

De vierde wethouder is overbodig

Wethouder Trix van der Torren is begin januari vertrokken uit het college van B&W. En natuurlijk vindt de coalitie dat zij moet worden opgevolgd..... Dat het vertrek van Mw. V.d. Torren een groot bedrag aan wachtgeld kost, schijnt er niet toe te doen. En.... lezers, vanavond werd er een toch gewoon een nieuwe wethouder benoemd tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, die daarna, en dat weten we nu al als bonus ook nog eens een jaar wachtgeld krijgt. schijnbaar geld genoeg in Gorinchem...... Maar wat vindt de SP nu van deze zaak?

Allereerst vinden wij het onacceptabel dat mw. Van der Torren de gemeenschap op grote kosten jaagt als je het niet kunt vinden met de gemeentesecretaris en vrijwillig vertrekt. En bij een vrijwillig vertrek behoort geen riante uitkering, als een "normale" werknemer vrijwillig ontslag neemt krijgt hij of zij toch ook geen WW uitkering?. Je zou zeggen dat hier de VVD het vast wel mee eens zijn, maar nee hoor, de VVD vindt dat helemaal niet als het gaat om "eigen " mensen. In dit geval benut mw. Van der Torren de mogelijkheden, maar de SP heeft daar veel moeite mee.

Daarnaast vinden en vonden wij het altijd al niet nodig dat er in Gorinchem vier wethouders werkzaam zijn, ook niet als de vierde voor 70% in dienst komt. Wij vinden dat dit werk dan gewoon moet- en kan worden verdeeld onder de huidige wethouders.

In deze tijd van grote bezuinigingen, waarin er ook al voor meerdere (van Santen van de VVD, Akkerman van de SGP en nu dus ook Van der Torren van de VVD) wethouders wachtgeld betaald moet worden, kan- en moet er naar onze mening bespaard worden door geen vierde wethouder aan te nemen.

Daarnaast vraagt de SP zich ook af of deze kandidaat wel 100% de juiste persoon is om met name de grote uitdagingen m.b.t. de grondexploitaties het hoofd te bieden.

U bent hier