h

Open Havendag/ SPlijndienst

13 mei 2012

Open Havendag/ SPlijndienst

Afgelopen zaterdag was het weer Open Havendag. Traditioneel is de SP dan ook te vinden met een kraam in de binnenstad. Dit jaar was het een speciale dag voor ons, omdat we ook actie voerden met de SPbusdienst van de Lingewijk naar de binnenstad en retour omdat ook de Lingewijk openbaar vervoer moet krijgen.

Bus

Heeft u ook zo genoten van Open Havendag? Wij in ieder geval wel. De zon scheen, het was droog en gezellig druk de hele dag. Natuurlijk waren wij zoals elk jaar te vinden in de Burgstraat met onze kraam en de ballonnen, die een vrolijke noot geven in de binnenstad. Zoals altijd met veel mensen gesproken over hoe het er aan toe gaat in de politiek en de onvrede die de landelijke bezuinigingen veroorzaken. De bezuinigingen in de zorg staan hoog op het lijstje van dingen die de mensen bezig houden.
Daarnaast was de bijna levensgrote Emile Roemer wel iets dat de aandacht trok, van schrikreacties, tot grote grijnzen en mensen die graag nog even samen op de foto wilden.
En natuurlijk onze grote busactie. Om de gevaarlijke bushaltes aan de rand van de Lingewijk en het gemis van openbaar vervoer in de Lingewijk aan de orde te stellen reed er de hele dag een SPlijndienst. Deze reed rondjes van de Lingewijk naar de binnenstad, zodat vele mensen ook eens makkelijk gebruik konden maken van, in dit geval ons, openbaar vervoer.
De afgelopen weken hebben we met buurten heel veel handtekeningen opgehaald van mensen uit de Lingewijk, die graag (weer) een busverbinding in de wijk willen hebben, omdat ze zelf lastig de stenen trap op kunnen, of omdat ze zien dat die haltes niet voor iedereen makkelijk bereikbaar zijn. Als afronding van deze actie heeft de actievoerster van het eerste uur en nu SP lid Anke Sypkens de meer dan 400 handtekeningen aangeboden aan de wethouder, Trix van der Torren. Dit om aandacht te vragen voor dit probleem en als aansporing aan haar om daar vanuit de gemeente verandering in te brengen. Wij hopen dat ze al deze signalen uit de wijk zeer serieus gaat nemen.
En ondertussen was het natuurlijk ook een mooi gezicht, een SPbus door de stad, stoppend bij onze eigen halte.

Bushalte
Voor ons was het een zeer geslaagde dag.

U bent hier