h

inspraak nieuwe stijl in de Lingewijk

22 april 2012

inspraak nieuwe stijl in de Lingewijk

Een citaat van de PvdA wethouder uit de raadsvergadering van 19 april:
'De SP is zo ouderwets als een vinyl LP, ze blijven het maar hebben over betaalbare huren in de Lingewijk'.

Het bestemmingsplan over de Lingewijk werd besproken, daar willen alle raadsfracties wel iets over zeggen. Alleen blijft het dan bij de andere partijen bij hoe mooi het is en zal worden, niemand maakt zich druk over het feit dat de huren en koopprijzen voor vele oorspronkelijke bewoners van de Lingewijk niet meer te betalen zijn. Niemand maakt zich druk over het feit dat de bewonerscommissie aan de bel getrokken heeft omdat wel wat mogen zeggen ,maar dat Poort6 zich daar maar weinig van aan trekt. Als de SP dat wel doet en B&W vraagt voor wie we de Lingewijk zo mooi maken en dat het wel een hard gelag is als vele Lingewijkers de huren voor die prachtige huizen niet kunnen betalen dan lopen we achter...
Als we vragen waarom 2 flats die zo geschikt zijn voor jongerenhuisvesting niet kunnen blijven staan dan krijgen we te horen dat er genoeg jongerenhuisvesting is in Gorinchem. Genoeg? Mijn volwassen kinderen kunnen niet aan een betaalbare woning komen in Gorinchem, hoe zit dat met die van u?

Als het ouderwets is om verstandig met bestaande huizen om te gaan voordat je ze gaat slopen, als het ouderwets is om betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen te willen, dan zijn wij ouderwets, en we zijn er trots op!
Inderdaad meneer de wethouder wij houden vast aan onze idealen!

Eva Dansen
fractievoorzitter SP Gorinchem

U bent hier