h

Geld gaat voor alles in gorinchem

22 april 2012

Geld gaat voor alles in gorinchem

"Ze gokken toch wel, waarom dan niet in Gorinchem, dan verdienen we er nog wat aan" Dit is letterlijk wat de burgemeester zei tijdens de bespreking van het raadsvoorstel om het college van B&W de kans te geven een gokhal toe te staan afgelopen donderdag.
Hoewel de partijen die hier tegen waren alles uit de kast haalden om dit te voorkomen heeft het geld en de beloftes het gewonnen van de principes in Gorinchem.
Ondanks dat je al op internet kunt gokken en in alle grotere steden in de omgeving moet Gorinchem een gokhal. Ondanks dat er veel te veel mensen gokverslaafd zijn, willen we in Gorinchem daar ook de kans voor bieden.

De PvdA, in innige samenwerking met de burgemeester, ook van PvdA huize zoals u weet gingen voor de 'werkgelegenheidskaart' afgelopen donderdag. De PvdA liet horen dat zij verwachten dat het toestaan van de automatenhal wel 40 FTE's (40 maal 40 uur) aan werkgelegenheid zou opleveren. Zoals ik namens de SP heb laten weten, is dit zeer onwaarschijnlijk, een loket voor het wisselen van de muntjes, een bewaker en misschien nog iemand van de technische dienst leek niet alleen ons het maximum. De andere voorstanders (VVD, Stadsbelang, CDA en D66) zeiden wel voor te zijn maar hadden daar geen enkel argument bij, sterker nog in echte werkgelegenheid geloofde niemand.

Wij trekken de conclusie dat de burgemeester eindelijk zijn zin heeft gekregen al is het dan maar met een automatenhal en niet met een casino. We trekken de conclusie dat het van der Valk concern succesvol het college van B&W heeft gechanteerd door te zeggen dat er geen hotel kon komen zonder gokautomaten. En we trekken de conclusie dat de PvdA ons heeft laten zien dat er een houdbaarheidsdatum op hun principes staat.

Lijkt de PvdA landelijk meer onze richting uit te komen, in Gorinchem voelen ze zich meer thuis aan de rechterkant van het politieke spectrum, jammer.

Eva Dansen
fractievoorzitter SP Gorinchem

U bent hier