h

Groot verlies met verkoop ‘Stadshotel

7 maart 2012

Groot verlies met verkoop ‘Stadshotel

Het Spinnewiel op het Eind werd jaren geleden door het college aangeschaft voor € 900.000,- omdat Gorinchem ‘behoefte had aan een stadshotel’. Nu het slecht gaat met de economie en de gemeente af wil van alle panden die zij ooit aangeschaft hebben voor allerlei plannen waar niets van gekomen is, is het Spinnewiel weer verkocht, voor € 285.000,- , maar liefst € 615.000,- verlies!

Toen Eva Dansen, fractievoorzitter van de SP, gisterenavond vragen stelde over deze grote verliespost gaf de wethouder (Trix van der Torren van de VVD) als antwoord dat geen verlies was maar winst, omdat het Eind er nu toch mooi uitzag. Nog afgezien van het feit dat dit niets te maken heeft met dit enorme verlies is dit volgens ons onzin. Als we elk groot verlies winst gaan noemen dan gaat het goed met Gorinchem!
De wethouder liet ons ook nog weten dat het pand niet verhuurd kon worden want tenslotte moest de gemeente geen huizenbezitter zijn, dat had B&W dan misschien eerder moeten bedenken, de gemeente is wel huizenbezitter en we kunnen wachten op de volgende verliezen die dat ons gaat opleveren.

U bent hier