h

weekbrief van de fractieassistent

9 oktober 2011

weekbrief van de fractieassistent

Allereerst wil ik deze weekbrief beginnen met een felicitatie aan onze partijvoorzitter Jan Marijnissen.
Hij werd gisteren (8 oktober) 59. De reden dat ik deze verjaardag makkelijk kan onthouden is dat ik zelf ook op die datum jarig ben. Ik werd gisteren 35. Dank u.

Vorige week zijn we met een kleine delegatie naar Leerdam geweest. De afdeling Gorinchem heeft sinds dit jaar de begeleiding van de leden in Leerdam over genomen van de afdeling Culemborg. Aangezien hier heel al wat leden wonen was het nuttig om te kijken of hier mogelijk potentie is om een afdeling te starten (op naar 200 afdelingen, u hebt het vast wel eens gehoord). De potentie is er zeker, alleen het benodigde aantal leden nog niet. Ik denk dat de Leerdammers nog veel van ons gaan zien in de nabije toekomst.

Verder werd ik op de bijeenkomst in Leerdam gewezen op een nieuwe actie van de SP. 1 voor allen! Emile Roemer roept op tot samenwerking tegen de onzalige bezuinigingen van het kabinet Rutte. Via deze link kunt u meer te weten komen over wat u kunt doen om deze actie te steunen.

Na een rustige eerste maand na het reces is het nu weer volop werken geblazen in de gemeenteraad. Naast de gewone raadscyclus is het ook weer begrotingsraad deze maand. Hier gaat de fractie weer volop haar best doen om het SP geluid te laten horen. U kunt alvast een voorproefje nemen in de onlangs verschenen begrotingskrant.

Eva Dansen heeft de uitgave van deze krant gewonnen op het VNG congres. In deze krant kunt u lezen hoe wij als SP tegen de begroting aankijken, maar kunt u ook lezen hoe andere partijen hiermee omgaan. Het leek ons namelijk noodzakelijk om alle plannen van de politieke partijen van Gorinchem te weten, dan weet u exact welke partijen wat voor u in petto hebben.

En als u de krant aandachtig leest weet u welke politieke partij de enige goede keuzes maakt.

Fijne week gewenst.

Gerhard Goené
Fractieassistent SP Gorinchem

U bent hier