h

Weekbrief van de SP. Botenbeurs

25 september 2011

Weekbrief van de SP. Botenbeurs

Afgelopen zaterdag was het weer botenbeurs in Gorinchem, dit is ook een grote braderie aan de haven. De botenbeurs is één van de leukste en drukste zaterdagen van het jaar in Gorinchem. Dit jaar zat het weer geweldig mee, en was het dan ook een mooie dag waar veel mensen op af kwamen. De SP was hier natuurlijk bij met een kraam, waar we handtekeningen op hebben gehaald om de sociale werkplaats te behouden, om de bezuinigingen van dit kabinet op de wet sociale werkvoorziening tegen te houden. Bijna 400 mensen hebben een handtekening op een werkhandschoen gezet, als steun voor deze actie!

Voor mijzelf is er deze week ook erg veel gebeurd, ik heb het afgelopen jaar in een niet sociale particuliere woning gewoond, een prijzig geintje wat ons niet zo goed bevallen is. Alles wat er wordt gezegd over particuliere woningbouw, slecht onderhoud(waar je vooral zeer lang moest wachten op onderhoud) en hoge huur(hoewel ons huis in zijn soort nog redelijk goedkoop was).

Afgelopen maandag kregen we een woning aangeboden bij Camelot woningbeheer. Bij Camelot moet je snel beslissen of je in het huis wil wonen of niet, en wij wilden dit erg graag en zitten inmiddels midden in de verhuizing.

Toen we kozen voor particuliere huur, was dat natuurlijk niet zonder reden, dat was omdat er in Gorinchem stevige wachtlijsten zijn voor sociale woningen. Dit probleem hebben veel meer mensen, en het laat ook vooral duidelijk zien dat er in Gorinchem behoefte is aan meer sociale woningbouw, en niet aan sloop van sociale woningen!

Lies van Aelst
Lies van Aelst

U bent hier