h

Weekbrief van de fractieassistent

12 september 2011

Weekbrief van de fractieassistent

Zoals misschien bekend hadden we vrijdag een raadexcursie. Het leek me dan ook een leuk onderwerp om mijn tweede weekbrief mee te vullen.

We begonnen s‘ochtends met verzamelen op het gemeentehuis. Na het eerste bakje koffie en het uitdelen van het programma, gingen we met de club de bus in. Het had toch verdacht veel weg van een ouderwets schoolreisje. Na ongeveer een uur in de bus te hebben gezeten, kwamen we aan bij het mediapark in Hilversum. Daar begonnen we met een uiterst informatieve cursus twitteren. Nooit geweten dat er hiervoor cursussen worden aangeboden. Hierin werd ons onder andere uitgelegd dat we erg moesten oppassen met wat we zomaar het internet opstuurden. Toch verbaasde mij het, dat dit nog uitgelegd moest worden, zeker nadat onze Minister Hillen ongeveer zijn baan verloor na een erg domme tweet, over de werkelijkheid in Kunduz.

Na deze erg “informatieve” cursus gingen we de studio’s van het mediapark in. Dit beviel me goed. Zeker nadat we even een kijkje mochten nemen in Sesamstraat. Ik herkende het overigens niet als Sesamstraat, maar er werd mij dan ook gelijk uitgelegd dat het al een paar jaar veranderd was, en het nog net niet schandalig was dat ik dat niet wist. We eindigden de rondleiding in Studio 21, waar grote dinershows worden gehouden, daar kunnen wij niet naar toe voor 120 Euro per persoon!

Na weer een tijdje in de bus te hebben gezeten kwamen we aan in Laren (niet echt mijn dorp, meer voor de chic). Hier begonnen we met een lunch, en daarop volgend een rondleiding door het Singer Museum. We begonnen deze rondleiding met een PowerPoint presentatie over het museum, nu bleek dat iedereen toch wel erg geïnteresseerd was in het multifunctionele ervan, bij het museum hoort namelijk een theater.
Wat ik persoonlijk toch wel erg grappig vond, was de doelgroep van dit museum en hoe dat ons verteld werd. Zoals bekend praten de mensen uit het Gooi toch met een bepaald accent. Probeer eens voor te stellen dat een mevrouw met zo’n accent je gaat vertellen dat hun doelgroep de ‘ambitieuze, behoudende vrouw van boven de 50 is, met grote kinderen‘. Vervolgens vertelde ze ons dat dit was omdat de praktijk uitwees dat er weinig andere doelgroepen geïnteresseerd waren in het museum. Misschien is het dan een idee om andere tentoonstellingen, die een bredere groep aanspreken neer te zetten? Maar wat weet ik ervan. . .

Na de rondleiding mochten we kiezen, de hei op, of pils drinken op het terras, en bijpraten. Ik hoef denk ik niet toe te lichten naar welke bestemming ik gegaan ben. Een aantal pilsjes en een anderhalf uur later gingen we de bus weer in. Terug naar Gorinchem.

Eenmaal aangekomen in Gorinchem gingen we ter afsluiting eten in Zilt en Zoet. Ik moet zeggen dat ik zowel de bediening als het eten erg goed vond. Na het eten vertrokken we als afsluiting met bijna iedereen naar het Lingehaven concert, waar we konden genieten van oorstrelende muziek, waar ik van m’n leven nog nooit van gehoord had.

Al met al, een hele leuke dag en interessante dag,
Groetjes,

Oscar Kromhout.

U bent hier