h

Ze begrijpen het in Gorinchem.

23 augustus 2011

Ze begrijpen het in Gorinchem.

Het heeft even geduurd (enkele jaren), maar nu lezen we vandaag in de Stad Gorinchem toch het verheugende nieuws dat in Gorinchem mogelijk gestart wordt met het bouwen van woningen volgens het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Was in de vorige gemeenteraad bijna iedereen nog tegen een dergelijk concept, of ze begrepen het niet, vanaf vandaag zal iedereen heel opportunistisch wel voor zijn.

De SP en enkele andere partijen strijden al jaren om CPO in te voeren. Hopelijk is het nu haalbaar, en wordt de huidige gemeenteraad en het college van B&W eens wakker.

Hieronder het verslag uit de Stad Gorinchem onder de kop "stel je droomhuis samen in Hoog-Dalem.

Stel je droomhuis samen in Hoog Dalem
GORINCHEM - Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost verzorgt in samenwerking met stichting SIR-55 een bijeenkomst over bouwen volgens ‘Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.’

De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 30 augustus in het Rabobank-gebouw aan de Peursumseweg 19 in Gorinchem. De avond is vooral bedoeld voor 55-plussers die het zien zitten om zelf hun droomhuis samen te stellen. In Hoog Dalem doet zich namelijk deze mogelijkheid voor, dankzij een samenwerking met Stichting SIR 55 en samenwerkingsverband Hoog Dalem C.V.

Constructie

SIR-55 licht tijdens deze avond de mogelijkheden voor het bouwen volgens ‘Collectief particulier Opdrachtgeverschap’ toe. Een constructie waarbij de kopers samen met zijn buren opdrachtgever is. Kopers bepalen dus zelf de indeling van hun toekomstige woning. Daarnaast verzorgt de Rabobank een korte presentatie over de financieringsmogelijkheden en hypotheekvormen.

,,Als consumentenorganisatie wil SIR-55 ervoor zorgen dat 55-plussers meer invloed en zeggenschap krijgen over hun eigen woning en woonmilieu. Particulier en Collectief Particulier OpdrachtGeverschap zijn sleutelwoorden. Maatwerk voor de doelgroep 55-plus is een groeimarkt waarmee de stagnerende bouwsector uit het slop kan worden gehaald. Nodig is een ingrijpende cultuuromslag bij de bouwende en bestuurlijke elite. Het kan anders, het moet anders,”aldus de stichting.

Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw is twintig jaar geleden ontstaan vanuit een initiatief van drie echtparen, die zich destijds niet konden vinden in het woningaanbod voor 55-plussers.

U bent hier