h

weekbrief van de nieuwe fractie assistent

10 juli 2011

weekbrief van de nieuwe fractie assistent

Dit is de eerste weekbrief die ik schrijf voor onze fractie. Het is dan ook begrijpelijk dat ik nog niet het plezier gehad heb u te ontmoeten. Voor nu, om het even simpel te houden begin ik dan ook maar gewoon met een introductie van wie ik ben.

Mijn naam is Oscar Kromhout. Sinds eind 2010 ben ik lid geworden van onze partij, dit om verschillende redenen die teveel zijn om hier stuk voor stuk op te gaan schrijven, maar ik kan in ieder geval zeggen dat het mede komt door de bizarre verzameling mensen, die tegenwoordig doorgaan als bestuurders van ons mooie landje.

Het is allemaal begonnen met het me steeds meer irriteren aan de huidige politiek. De politiek waarin aan de ene kant geroepen word dat er hard moet worden bezuinigd, en waar men aan de andere kant 5 miljard uit gaat geven aan een domme missie naar een land waar we helemaal niks te zoeken hebben. Sterker nog, waar ze ons liever zien gaan, dan komen. Aan de ene kant roepen dat er moet worden bezuinigd op de sociale werkplaats, en aan de andere kant een 2e test toestel van de JSF gaan aanschaffen.

Na steeds meer van dit soort irritaties, met de PVV als ‘the finishing touch’, besloot ik dat thuis voor de bank zitten en schelden op de onschuldige televisie, ook weinig zin had. Dus Oscar meldde zich online aan bij de SP, in de hoop wat te kunnen veranderen.

Na mijn aanmelding werd er vrijwel gelijk gereageerd met de vraag of ik op een algemene ledenvergadering wilde komen, om zo ook eens op een andere manier onze partij te zien, dan wat je op tv ziet. Dit beviel vanaf het eerste moment goed. Leuke, enthousiaste vriendelijke mensen, waar je je niet anders hoeft voor te doen dan wie je bent. Dit gevoel bleek wederzijds te zijn en ik werd uitgenodigd om ook eens te komen kijken bij onze fractie in de gemeenteraad.

Na een tijd meelopen, bleek ik geschikt te zijn, om onze mooie partij mede te mogen vertegenwoordigen. En zo begon Oscar, zijn hopelijk mooie tijd bij de SP, als Fractie-assistent.

En natuurlijk hopende in de toekomst, met bloed, zweet en tranen, nog een hoop te mogen veranderen aan Gorinchem, en wie weet, ons land. Met de nadruk op veranderen.

Fijne week,

Oscar Kromhout
Fractie-assistent

U bent hier