h

Weekbrief van de fractieassistent.

12 juni 2011

Weekbrief van de fractieassistent.

Het is weer Juni. Op gemeentelijk vlak weer tijd om naar de financiën te kijken. Voor raadsleden en fractieassistenten een hele drukke tijd. Zeker ook omdat de begroting samen met de normale raadscyclus valt. Naar mijn mening zou dit een raadscyclus opzich moeten worden.
In Gorinchem gaan we proberen om de bezuinigingen zo sociaal mogelijk te houden. Zeker omdat de gemeente er straks waarschijnlijk heel wat verantwoordelijkheid bij gaat krijgen. Het bestuursakkoord gaat nog meer drukken op de gemeentebegroting. Het geld wat de gemeente voor deze taken erbij krijgt zal een druppel op de gloeiende plaat zijn.

En vanuit Den Haag komen steeds meer onzalige plannen naar buiten om het voor veel mensen nog moeilijker te maken. Werd er vroeger met bezuinigingen nog wel eens de kaasschaaf methode gebruikt, maar nu word de botte bijl ter hand genomen.
In de geestelijke gezondheidszorg word flink gekort. Behandelingen worden beperkt en duurder gemaakt. Ik vraag me af waar dit toe gaat leiden. Deze doelgroep heeft deze zorg niet voor niets nodig. Verder wordt ook het stoppen met roken, dieet advisering en de maagzuurremmers uit het basis pakket gehaald. Om maar te zwijgen over het versoberen van het persoonsgebonden budget wat veel mensen ondanks hun handicap toch enigszins onafhankelijk maakt.
Dit soort plannen kunnen mij werkelijk woedend maken. Ik weet ineens weer waarom ik een paar jaar geleden lid ben geworden van onze mooie partij. Als je goed kijkt vallen de klappen alweer aan de verkeerde kant van de samenleving. Nergens zie ik dat de hogere inkomens er iets van gaan merken.
Goed voor de kinderopvang gaan de hogere inkomens nu meer betalen. Maar dat is ook de enige maatregel die ik gehoord heb. Verder hoor ik nergens dat bijvoorbeeld de hypotheek rente aftrek aangepakt gaat worden. Of dat er een bankheffing komt. Maar gelukkig mogen we wel 130 km/u rijden op de afsluitdijk. Jippie!
De rekening word weer een bij de verkeerde groep gelegd. Nu meer dan ooit. Ik vraag u allen dan ook meer dan ooit om lid te worden van onze partij. Een sterke SP kan meer doen. En misschien het tij keren. Ik reken op u
Fijne week gewenst
Gerhard Goené
Fractieassistent SP Gorinchem

U bent hier