h

Weekrief van het bestuur: Aan het roer

9 mei 2011

Weekrief van het bestuur: Aan het roer

Twee weken geleden is het bekend geworden, de SP gaat in Zuid-Holland mee regeren. Samen met Noord-Brabant is dit voor de SP de eerste keer dat we provinciaal mee regeren. In onze Provincie zitten we in een coalitie samen met de VVD, CDA en D66. In het coalitieakkoord is afgesproken dat er niet bezuinigd gaat worden op jeugdzorg, dat er extra geld voor groen komt waar het kabinet dit wegbezuinigd, er komt meer aandacht voor binnenvaart.

Ook is er een paragraaf dierenwelzijn, dit komt niet vaak voor.

Emile en Harre
Fractievoorzitter Harre van der Nat (hier op de foto met Emile Roemer) is zeer tevreden met het onderhandelingsresultaat: 'Het was hard onderhandelen, maar de komende jaren kunnen wij een hoop van ons programma gaan uitvoeren.'
Rik Janssen is de nieuwe SP Gedeputeerde. Hij is Jurist en werkte voor de SP kamerfractie, daarnaast heeft hij de afgelopen maanden Sadet Karubulut vervangen als kamerlid tijdens haar zwangerschapsverlof. Het college is vorige week geïnstalleerd. Hij heeft een duidelijk beeld over de wijze waarop hij wil gaan werken. Janssen: ‘Ik wil werken in de SP-stijl. Dus uit de stenen kolos komen en naar de mensen toegaan om te horen wat zij willen. Werken als gedeputeerde doe je volgens mij vooral buiten het provinciehuis, samen met de mensen van Zuid-Holland.’ Samen met onze Gedeputeerde gaan wij de komende 4 jaar hard aan de slag!

Lies van Aelst
bestuurslid SP Gorinchem
lid Provinciale Staten Zuid Holland

PS Hier meer informatie over de provincie en het akkoord.

U bent hier